Ryktesaker, uke 28

Christian Eriksen vil til Barcelona – eller Manchester United. Og hva vil fremtiden bringe for Federico Macheda?

Det går mange rykter om United i løpet av en uke. Her samler vi det aller meste av dem i én enkelt sak. Dermed blir det lett å finne frem for dem som måtte være interessert.

Vi understreker at det som skrives i denne spalten er rykter, og at de derfor må tas med en stor klype salt.

Forrige ukes rykter

Søndagens rykter:

08.35: Federico Macheda har – tross sitt fantastiske debutmål mot Aston Villa for tre år siden – fortsatt til gode å slå gjennom på førstelaget til United. Nå ønsker den ferske Watford-sjefen Gianfranco Zola å hente landsmannen til Vicarage Road, melder Daily Star.

08.10: Han hadde et skuffende EM-sluttspill, men Christian Eriksen er fortsatt et av de mest ettertraktede talentene i Europa. Ajax er i samtaler med to andre klubber om et salg av playmakeren – én av dem skal være Zenit St Petersburg, men Eriksen har klare planer for hvor han helst vil dra. I fjor sommer avslo han et tilbud fra Manchester City fordi United eller Barcelona var hans foretrukkede stoppested.

Lørdagens rykter:

12.45: The Times skriver lørdag at United kommer til å legge inn et bud på £10 millioner på Leighton Baines så snart David Gill returnerer til Manchester etter sommerferie. Everton skal imidlertid være innstilt på å få £15 millioner for venstrebacken Sir Alex ønsker som alternativ til Patrice Evra.

08.00: Gjennom hele fredagen kom det stadig nye rykter rundt Lucas Moura og United. Det begynte med at United hadde vist interesse for brassen, og fortsatte med at United hadde en delegasjon i Brasil for å få gjennom overgangen. Deretter uttalte Sao Paulos visepresident at United hadde lagt inn et bud på Moura, før avisen Lance! hevdet at budet lød på €33 millioner.

Og ting skjer ifølge ryktespaltene i brasilianske medier raskt i overgangssagaen som inneholder Manhcester United og Lucas Moura. Natt til lørdag meldes det at Sao Paulo ikke er fornøyd med de €33 millionene United skal ha tilbudt og derfor har avslått budet. Sambafoot skriver at den brasilianske storklubben – som eier 80 % av de økonomiske rettighetene til Lucas, spilleren selv eier de siste 20 prosentene – ønsker minst €38 millioner for sitt supertalent.

Ifølge nettstedet skal United ha lagt inn budet for seks uker siden, og skal ha vært gyldig til og med fredag. United skal ifølge samme nettsted ikke være villige til å øke budet.

Fredagens rykter:

22.20: Ryktene fortsetter å strømme på hva Lucas Moura angår. Den brasilianske avisen Lance! melder fredag kveld at United skal ha lagt inn et bud på €33 millioner på Lucas. Kan det være dette budet visepresident i Sao Paulo, Joao Paulo de Jesus Lopes, snakket om da han sa at bud fra United og Real Madrid blir vurdert internt i klubben?

17.45: Det kommer stadig nye rapporter om Sao Paulos supertalent Lucas Moura og Uniteds angivelige interesse i 19-åringen. Sao Paulos visepresident Joao Paulo de Jesus Lopes sier ifølge Goal.com at de for tiden vurderer tilbud fra blant andre United på Moura, og understreker samtidig at klubben som ønsker Mouras tjenester må være forberedt på å betale store summer for disse.

– Når det gjelder tilbudene fra Manchester United og Real Madrid, så studerer vi dem internt. Mer kan vi av åpenbare årsaker ikke si, sier visepresidenten. – Alle vet at det finnes en utkjøpsklausul på €80 millioner for dem som ønsker å kjøpe Lucas.

14.15: Nederlandske Sport1.nl påstår at Ajax Amsterdams danske landslagsspiller Christian Eriksen er i samtaler om en overgang til Manchester United.Den ettertraktede 20-åringen fikk mange lovord fra Sir Alex etter de to Europa League-kampene mot Ajax tidligere i år, men på det tidspunktet hadde Eriksens navn allerede figurert både titt og ofte i forbindelse med påstått United-interesse. Nå er det imidlertid en god stund siden sist, så denne meldingen fra den nederlandske kilden kommer forholdsvis bardus på. 13.30: Kanskje var situasjonen rundt Lucas Moura likevel ikke så liketil og beint frem som den kunne virke tidligere i dag? (Se nedenfor, kl. 09.50).Nå melder i hvert fall Sportsvibe at Internazionale-president Massimo Moratti fortsatt ikke har gitt håpet om å hente 19-åringen til Giuseppe Meazza. Ok, vi får bare se det hele an… 11.45: Ikke alt går på skinner for Sir Alex om dagen. I forrige måned fikk han etter sigende avslag på et £30 millionersbud på James Rodriguez, colombianeren som har vært så heftig aet til Old Trafford. Og nå skriver MailOnline at 21-åringen ikke har noen planer om å flytte på seg.– Jeg ønsker å bli her. Porto er en stor klubb, og det er her jeg for øyeblkket hører hjemme, siteres han på. 09.50: Mens Alex Ferguson var travelt opptatt med å vise frem sine to sommerkjøp, Shinji Kagawa og Nick Powell til pressen i går, skal sjefen for Manchester Uniteds speidernettverk Jim Lawlor og klubbsekretær John Alexander ha befunnet seg i Brasil med håp om å sluttføre forhandlingene med Sao Paulo om kjøp av klubbens 19 år gamle stjernespiller Lucas Moura.MailOnline hevder at Moura rykker stadig nærmere en overgang, og antyder en kjøpssum på £25 millioner. Dersom alt går etter planen, vil klubbene enes og og spilleren sette sin underskrift på den prikkede linjen i god tid før han i neste uke drar til England for å spille OL-fotball for Brasil.

Torsdagens rykter:

12.45: TalkSport henviser til «rapporter» når de skriver at Arsenals Robin van Persie er interessert i en overgang til sist sesongs Serie A-vinnere, Juventus. Etter at han tidligere i sommer annonserte at han ikke kommer til å skrive under på en ny kontrakt med «the Gunners», har den nederlandske storscoreren vært sterkt aet til de to Manchester-klubbene, og da i første rekke de lyseblå. Den italienske sportsavisen Gazetta dello Sport støtter oppunder meldingen om Van Persies Italia-ønske og skriver at «han ønsker ikke å bli i England».

Onsdagens rykter:

17.00: Portos Joao Moutinho er en spiller som ifølge ryktespaltene skal stå på Sir Alex Fergusons ønskeliste denne sommeren. Men det er ikke bare United som er interesserte i den portugisiske landslagsspilleren – også Tottenham følger midtbanespilleren tett.

– Vi følger Moutinho med en viss interesse, sier ny Tottenham-manager Andre Villas-Boas ifølge London24.com. – Men det betyr ikke at vi ikke følger også andre spillere.

08.25: Danny Welbecks United-fremtid er uavklart etter at forhandlinger om en ny kontrakt skal ha møtt veggen. Den unge angrepsspillerens nåværende kontrakt utløper allerede neste sommer, så det begynner etter hvert å haste med å få en ny avtale på plass for landslagsspilleren.Ifølge The Sun krever Welbecks forhandlere en firedobling av lønnen for sin klient – fra £15.000 i uken til £60.000, mens United så langt kun er villig til å strekke seg til £40.000. 07.55 Sky Sports melder at Uniteds spisstalent John Cofie, trolig er på vei til Sheffield U. 19-åringen var i andre halvdel av forrige sesong utlånt til Royal Antwerp, og der gjorde han det så bra at han nå påstås å ha en hale av klubber etter seg. United anser Cofie som såpass interessant at klubben ikke er interessert i å selge, men ser gjerne at han drar ut igjen for å skaffe seg mer erfaring. Og nå ser det altså ut til at Sheffield U. har fått napp og at den Ghana-fødte angriperen havner på Bramall Lane.John Cofie ble toppscorer på Uniteds U18-lag i 2010/11-sesongen, og med på laget som i fjor vår gikk til topps i FA Youth Cup.

Tirsdagens rykter:

16.30: Sir Alex Ferguson har tette bånd til sin tidligere arbeidsgiver Aberdeen. Nå kan det hende at han sender ut noen av ungguttene på lån til den skotske toppserieklubben. Click Manchester hevder at Dons-sjef Craig Brown har sendt en forespørsel om å få låne noen av de yngre spillerne for å gi dem førstelagserfaring, og Fergie vurderer i øyeblikket tilbudet. Det nevnes ikke noe om hvilke spillere som eventuelt vil ta turen til Pittodrie.

12.35: Daily Star mener å vite at Leighton Baines rykker stadig nærmere å bli United-spiller. Everton forlanger visstnok £16 millioner for sin venstreback, mens United på sin side kan tenke seg å betale £12 millioner umiddelbart, og deretter opptil £4 mill. avhengig av både det ene og det andre.Clouet er at United ønsker å få gjort slutt på spekulasjonene og få Baines til Old Trafford hurtigst mulig, slik at han blir klar til å dra til Sør-Afrika sammen med resten av troppen på mandag. 09.40: Mancester United er i ferd med å øke trykket for å få Sao Paulo til å akseptere et bud på £30 millioner for klubbens 19 år gamle vidunder, Lucas Moura. Iføle The Mail er en delegasjon fra Old Trafford ventet til Brasil i dag for samtaler.Mouras far skal tidligere ha gitt beskjed om at sønnen var tiltenkt Real Madrid, men spanjolene har i ettertid isteden vendt interessen mot Luka Modric. Chelsea skal ha vært frempå med et bud på £32 millioner, men har nå blitt enig med Internacional om en avtale for Oscar. Fortsatt gjenstår det å slåss mot interesse fra Inter Milan, men hendelsene hittil har vært såpass oppmuntrende at United fatter nytt håp om å sikre seg spilleren.Målet, ifølge kilden, er å få til en avtale innen Moura slutter seg til den brasilianske OL-troppen. 08.00 Er United igjen i ferd med å planlegge spillerkjøp på Estadio Vincente Calderon? Spanske Generaccion mener at så er tilfelle. Etter at klubben i fjor skaffet seg David de Gea derfra, skal det være den colombianske spissen Falcao som er målet denne sommeren. I saken hevder kilden at Sir Alex Ferguson er en stor beundrer av colombianeren, og fortsetter: «Etter å ha været muligheten for at Atletico Madrid kan være villig til å gi slipp på sitt mest verdifulle aktivum, vurderer han nå å legge inn et bud.»Falcao, eller Radamel Falcao García Zárate, som er hans fulle navn, er 26 år gammel. Han spilte tidligere for Buenos Aires-klubben River Plate, før han i 2009 tok turen over dammen og endte opp som toppscorer i Porto. Det var nettopp disse scoringsegenskapene som foran sist sesong brakte ham videre til Atletico. Og han skuffet såvisst ikke der heller. Med 36 mål 50 opptredener i alle turneringer, satte han ny klubbrekord på Vicente Calderon. Kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo kom bedre ut av det enn den colombianske kraftspissen, som til tross for sin beskjedne høyde (177 cm) også er fryktet for sin duellstyrke i luften.

Mandagens rykter:

14.55: Den engelske radiostasjonen talkSPORT melder at Luka Modric har uttalt at han «vil spille for Real Madrid». Om kroaten virkelig har sagt dette, er det vel mye som tyder på at den lille ballkunstneren har bestemt seg for å dra til den spanske hovedstaden til fordel for Manchester. 12.50: Ifølge The Evening Express har Aberdeen-manager Craig Brown hintet frempå om at Sir Alex Ferguson er klar til å gi sin gamle klubb en håndsrekning. Brown skal ha henvendt seg til United-manageren og forespurt om muligheten til å hente en av Old Traffords «fremadstormende stjerner» til Pittodrie på lån. Hvem Brown ønsker seg, sier historien ingenting om. 10.30: Tidligere i sommer var polske Robert Lewandowski et hett navn. Nærmest daglig ble han nevnt i forbindelse med en overgang fra Borussia Dortmund. United ble ansett som favoritt til å kapre storscoreren, og det hele toppet seg da Polens daværende landslagssjef Franciszek Smuda uttalte noe i retning av at han var på god vei til Old Trafford.Men så røk Polen ut av EM, og både Lewandowski og ryktene rundt ham tok ferie. Nå synes imidlertid alt å være ved det gamle.Football-talk hevder i hvert fall nå at fire Premier League-klubber er ute etter signaturen hans. United er naturligvis den ene, men i Sir Matt Busby Way må man visst belage seg på konkurranse fra de tre London-klubbene Arsenal, Chelsea og Tottenham. Av sin tyske klubb verdsettes «Lewa» etter sigende til rundt £20 millioner. Det kan fort bli mye mer dersom det hele ender med en budrunde. 08.50: Goal.com bygger oppunder ryktene i søndagens Daily Star, der det ble hevdet at rapportene rundt Nanis usikre fremtid på Old Trafford har fått det til å dælje i alarmbjellene på Etihad. United-ledelsens forhandlinger med portugiserens rådgivere har ennå ikke gitt resultater, noe som fort kan føre til at samarbeidet mellom klubb/spiller opphører i løpet av sommeren. Ja, kanskje til og med før spillertroppen i neste uke legger ut på langtur. I mellomtiden ligger altså Roberto Mancini & co. og vaker i sivet.