RvP på scoringslisten

OPPDATERT Robin van Persie satte inn Nederlands første da Kina ble beseiret 2-0 i Beijing, og Shinji Kagawa kunne også juble.

Kina – Nederland 0-2

United-angriperen var på pletten med straffescoring allerede etter 11 minutters spill på Arbeidernes Stadion.
Like etter måtte hjemmelagets Qin Sheng forlate banen med direkte rødt kort, noe som naturligvis gjorde oppgaven enda litt enklere for de langveisfarende.

Van Persie kunne, med litt mer hell og dyktighet, ha funnet nettmaskene flere ganger, men det ble med den ene fulltrefferen fra 11-metersmerket.

Wesley Sneijder ble byttet inn i pausen, og 20 minutter senere doblet han ledelsen for de oransje. Utover i omgangen byttet begge lag ut en rekke spillere, men det hele ebbet ut uten flere scoringer.

Irak – Japan 0-1

Japan og Shinji Kagawa er allerede klare for VM og hadde kun æren å spille for mot Irak. Det så lenge ut til at det skulle bli et skuffende resultat, men minuttet før slutt avgjorde Shinji Okazaki kampen til japanernes fordel.

Kagawa var, som alltid, en viktig del av japans angrep og skapte flere sjanser, men var ikke involvert i scoringen.