Røper hvor han vil bruke Van de Beek: – Alltid på rett sted

Erik ten Hag snakket om Donny van de Beek, Harry Maguire, Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho og presspillet mot Liverpool etter «touchdown» i Melbourne.

Grytidlig torsdag morgen skandinavisk tid møtte Ten Hag pressen i Melbourne.

Der fortalte han at Harry Maguire er tilgjengelig i fredagens kamp mot Melbourne Victory og at ingenting har endret seg rundt Cristiano Ronaldo.

Med 4-0-seier mot Liverpool fikk Ten Hag en særdeles god start på oppkjøringsturneen. Jürgen Klopp kommenterte i ettertid at laget hans trøblet med å håndtere Manchester Uniteds markeringssystem.

Ten Hag er imidlertid ikke enig med tyskerens beskrivelse av hvordan United forsvarte seg.

– Jeg vil ikke si at vi spiller med mannsmarkering, sa Ten Hag.

– Først og fremst ønsker vi å presse. Det er det viktigste når du skal spille proaktiv fotball. Vi må ta initiativet, både defensivt og offensivt. Som regel skal vi presse høyt, men dersom det ikke er mulig, må vi lese situasjonen og falle ned. Men intensjonen vil alltid være å presse dagen lang!

Jadon Sancho scoret det første målet mot Liverpool, noe som gledet Ten Hag spesielt. I flere år har Manchester United vært kjent for å være et lag som først og fremst angriper fra venstre.

– Jeg var glad for å se at vi hadde en trussel fra høyresiden mot Liverpool. Du ønsker å ha våpen på begge sider, hvis ikke kan det bli forutsigbart. Vi må angripe fra alle steder, sa Ten Hag.

Etter oppgjøret gjorde Donny van de Beek det klart at han ønsker å spille seg inn på laget til Ten Hag.

I Melbourne ble den tidligere Ajax-treneren spurt om han ser på Van de Beek som en ren midtbanespiller eller en tier.

– Han kan spille i begge posisjoner, det vet jeg fra tidligere. Men han er best når han spiller bak spissen og befinner seg rundt 16-meteren. Han er alltid flink til å være på riktig sted til riktig tid, sa Ten Hag.

Manchester United Pre-Season Media Opportunity
PRESSEKONFERANSE: Erik ten Hag på podiet i Melbourne.

Charlie Savage og Zidane Iqbal fikk begge tillit mot Liverpool, mens Ethan Laird, Tahith Chong, Alejandro Garnacho og Hannibal Mejbri ble sittende på benken.

Ten Hag sier han gleder seg til å gi ungguttene sjansen.

– Manchester United er kjent for akademiet sitt, og vi har spillere med høyt potensial. Marcus Rashford er et symbol på akademiet, og det vil komme flere talenter etter ham.

United møter Melbourne Victory på fredag, før det skal spilles kamper mot Crystal Palace (også i Melbourne) på tirsdag og Aston Villa (i Perth) neste lørdag.