Rooneys revansje

Etter den skuffende opplevelsen med England i Moskva for tre dager siden, slo Wayne Rooney tilbake og scoret to mål da Aston Villa ble knust i Birmingham.

Og selv om hovedpersonen innrømmet skuffelse over å ha vært med på å tape med landslaget, var han desto mer ovenpå med tanke på formutviklingen for sitt klubblags vedkommende.

«Joda, det har vært en skuffende uke for England, men når det gjelder United har vi kommet inn i en fin stim,» sa verdens suverent beste scouser til MUTV, etter at han med to scoringer og generelt godt spill, hadde bidratt sterkt til at laget hans tok sin syvende ligaseier på rappen.

«Det viktigste er at vi tok tre poeng. Før kampstart fikk vi med oss resultatene fra de øvrige oppgjørene, så vi visste at vi var nødt til å vinne i dag. Deretter gikk vi ut og presterte en god og profesjonell forestilling.»

Imponert over nykommerne

Rooney uttrykte tilfredshet med at samarbeidet med Carlos Tevez nå begynner å sitte for alvor.

«Jeg kan spille i rommet bak ham og jakte på ballen derfra, og det samme kan han gjøre. Det gjør oss istand til å stadig veksle på oppgavene. Han er en god og intelligent spiller, så det er ganske enkelt for meg å spille sammen med ham.»

Men det er ikke bare Carlos Tevez som får rosende omtale av Wayne Rooney. Det samme gjør nemlig to andre av klubbens ferske fjes – Nani og Anderson.

«Idag kom de inn og gjorde sine saker veldig bra. Mange er ikke klar over hvor unge disse to spillerne egentlig er, men de er breddfulle av selvtillit. Jeg synes de spilte glimrende.»

Straffemiss

Mot Villa både kunne – og burde – Rooney ha scoret flere enn de to fulltrefferne han til slutt ble stående igjen med. Tverrliggerskuddet i andre omgang kunne like godt funnet nettmaskene, men det er straffemissen halvveis ut i andre omgang som først og fremst stikker seg ut i minnet. Skuddet fra 11-meteren ble satt svakt mot hjørnet, og ettersom reservekeeper Stuart Taylor valgte riktig vei, reddet han også forsøket med letthet. Uniteds nummer 10 har imidlertid ingen forklaring på fadesen.

«Jeg tar straffespark på treningen, og vanligvis bare kliner jeg til. Hva som skjedde i dag vet jeg egentlig ikke,» innrømmer han greit og ærlig. Heldigvis fikk ikke bommerten noen betydning utover det rent akademiske.