Rooneys kveld

Les hva mediene skriver om onsdagens cupbatalje mellom United og Newcastle.

THE TELEGRAPH:

– Newcastle var uheldige som ikke klarte å presse frem ekstraomganger, mener avisens utsendte, Mark Ogden.Han legger til at Uniteds unge forsvarsrekke sto frem og gjorde en solid innsats mot gjestenes angripere, men mener også at Wayne Rooney var mannen som til syvende og sist var nøkkelen til Uniteds videreavansement.

THE SUN:

Også her legges det stor vekt på Wayne Rooneys tilbakekomst etter skrekkskaden han pådro seg mot Fulham for en måned siden.For Rooney imponerte i de 76 minuttene han var på banen, skriver Neil Custis, som også fikk med seg at landslagsspissen utvekslet en «high-five» med Sir Alex idet han ble byttet ut.

IRISH TIMES:

Avslutningsfasen ble nok mer kraftkrevende enn Sir Alex hadde ønsket seg, skriver Ian Herbert, og beskriver gjestenes offensiv mot Uniteds urutinerte forsvarsrekke. – Men den holdt ut, akkurat så vidt.Herbert passer samtidig på å minne om at rødtrøyenes backfirer gikk til cupmøtet med mindre enn halvannen kamps erfaring. Kun Alexander Büttner (90 minutter mot Wigan) og Michael Keane (20 minutter mot Aldershot i fjor høst) hadde kjent smaken av førstelagsfotball før onsdagens 3. rundekamp på Old Trafford. Men, komplettert av debutantene Marnick Vermijl og Scott Wootton, gjorde den unge forsvarskvartetten en meget hederlig innsats, mener Herbert – som i likhet med de fleste andre også trakk frem Wayne Rooney. – Han så ikke ut som en mann som hadde vært borte i en måned. Han lå dypt og opererte som Uniteds kreative bindeledd, med en intensitet og handlekraft som gjorde ansiket hans like rødt som trøyen han bar.

THE SCOTSMAN:

Her er man mest opptatt av Darren Fletcher, som spilte sin første kamp fra start på ti måneder. At Edinburgh-gutten gjorde en fin innsats og kom ifra det hele uten mén, tar avisen som et tegn på at han nå har styrket sine sjanser til et fortsatt liv som fotballspiller på øverste nivå – og til å bli innlemmet i neste måneds VM-kvalifiseringskamper for hjemlandet.