– Rooney selges ikke

Sir Alex utestengte journalister, snakket om Rooney-tøyset, Real Madrid, Chelsea og mye mer fredag.Les også: Svikter Rooney når vi trenger ham?

Fredag klokka 10.30 møtte Sir Alex opp til sin ukentlige pressekonferanse.

Det ble dermed også første gangen han møtte pressen etter at han stormet ut av Old Trafford etter tirsdagens batalje med Real Madrid.

Her er hovedpunktene:

– Skal vi begynne med Wayne Rooney-tullet? Eller skal vi snakke litt fornuft? Det er bare tøys det dere holder på med. Jeg har utestengt to aviser som har skrevet om det, og de slipper ikke inn igjen her før de beklager. Det er ingen problemer mellom meg og Wayne. At vi ikke prater sammen på treningsfeltet er oppspinn.

– Wayne Rooney selges ikke. Han spiller i United også neste sesong. Det har du mitt ord på.

– Wayne kommer også til å bli involvert mot Chelsea. Han er en type som trenger å spille mye fotball for å være i form. Sånn har det alltid vært.

– Forresten, jeg satte også ut Shinji Kagawa, som scoret tre mot Norwich, men ingen nevnte det. Jeg forventet egentlig mer kritikk for det.

Rødvin med Jose

Han tok seg også tid til å snakke om smellen mot Real.

– Det er tungt å beholde troen når du ser hva som har skjedd de siste årene. Dette er tredje gang vi er blitt slått ut grunnet dommeravgjørelser. Det er tungt å takle, men vi er Manchester United og vi må bare jobbe videre. Vi har en viktig FA-cupkamp søndag. Jobben min er å få gutta som presterte fantastisk tirsdag til å levere igjen. Fansen var også fantastiske da. Vi skylder dem en god kamp.

Han angrer ikke på at han droppet den offisielle pressekonferansen.

– For å være ærlig så var det hyggelig å ta en ordentlig prat med Jose, et godt glass rødvin og slappe litt av. Mike er også fa på pressekonferansen. Han er så rolig. Jeg kommer til å bruke ham mer til det.

– Jeg har imidlertid fått roet med ned nå. Tirsdagen var bare nok en dag i historien til klubben vår. Det var ingen god dag, men det var nok en dag.

Giggs hviles

Så handlet det mer om Chelsea-kampen.

– Vi har hjemmekamp, og jeg sier alltid at man kan være fornøyd hvis man får en hjemmekamp. Forhåpentligvis kommer vi oss videre. Giggs kommer ikke til å spille for oss søndag. Han var bestemann tirsdag, og har gjort jobben sin for oss denne uka. Nå vil vi la ham få hvile frem til neste uke.

– Phil Jones er heller ikke klar, men han blir klar til Reading-kampen neste uke, fortsatte Sir Alex.

United-manageren holdt seg imidlertid for god til å kommentere Rafael Benitez.

– Jeg sparker ingen som ligger nede. Det er ikke min stil, sa han.