Rooney i fokus

Wayne Rooney stod i fokus da England tapte 2-1 borte mot gruppetreer Russland.

Rooney sendte England oppskriftsmessig i ledelsen med et klokkerent treff etter 29 minutter. Men i andre omgang stokket det seg for England.

Ti minutter etter at Rio Ferdinand pådro seg et gult kort som gjør at han må stå over neste kamp, falt Wayne Rooney og en russisk spiller utenfor Englands sekstenmeter og landet akrobatisk innenfor. Dette resulterte i et gult kort for Rooney og et straffespark til vertene som en meget god Roman Pavlyuchenko sikkert satt i mål. Pavlyuchenko scoret sitt andre for dagen bare minutter senere og sikret Russland fortsatt håp om EM-sluttspill.

Ronaldo matchvinner

I en annen kamp som ble spilt tidlig i ettermiddag vant Portugal 2-1 borte mot Kasakhstan. Cristiano Ronaldo scoret 2-0 på overtid av andre omgang, men siden Kasakhstan klarte å snike inn et mål rett før slutt viste målet seg å være ytterst verdifullt. Nani spilte de siste 30 minuttene for Portugal.

Ellers om de røde…

Nemanja Vidic måtte se Serbias 6-1 seier borte over Aserbajdsjan fra godstolen. Serberen er fremdeles ikke spilleklar etter hodeskaden han fikk mot Wigan.

Darren Fletcher spilte hele kampen mot Georgia, der skottene tapte noe overraskende 0-2, mens Patrice Evra startet på benken i kampen mot Litauen, som i skrivende stund enda ikke er ferdigspilt. Det går dermed mot en thrilleravslutning på gruppe B. Skottland møter Italia i en høyst avgjørende kamp 17. november.

Siste Unitedspiller i aksjon onsdag kveld var John O'shea som spilte hele kampen mellom Irland og Kypros, der irene sikret ett poeng på overtid. Kampen endte 1-1 og det er dermed klart at det ikke blir noe EM-sluttspill på John O'Shea neste sommer i Sveits og Østerrike.