Rooney-agent i Everton-møte

United-journalist melder at Wayne Rooney blir Everton-spiller i løpet av få dager, men blir det permanent?

Tirsdag kveld ble det meldt fra Neil Custis i The Sun at Wayne Rooney kommer til å signere for Everton.

Onsdag melder David McDonnell i Daily Mirror, som vanligvis er en treffsikker journalist, at det heller enn en gratisovergang kan bli en låneavtale.

United ønsker å bli kvitt Rooney permanent, men dette kan vise seg å bli vanskelig å få til på grunn av United-kapteinens høye lønn. Everton er lite villig til å matche Rooneys United-lønn, og derfor er et lån det mest sannsynlige, ifølge avisen. Merseyside-klubben er villig til å betale halve lønna frem til Rooney neste sommer er kontraktsløs.

Også Daily Mail hevder at en låneavtale har vært på bordet som en mulighet.

Onsdag ble Rooney observert på vei ut fra et treningsstudio i Liverpool, uten at det nødvendigvis trenger å bety noen ting.

Litt senere på dagen kom Daily Mirror med bilder av Paul Stretford, agenten til Wayne Rooney, utenfor det som skal være kontoret til Evertons styreformann, Bill Kenwright, i London.

– Trukket fra troppen

Flere medier skrev tirsdag at Everton undersøker muligheten for å hente 31-åringen tilbake til Goodison Park, og rett før midnatt meldte Neil Custis i The Sun at en overgang er nært forestående.

– Rooney skal til Everton. Ikke med til Uniteds USA-tour. Borte i løpet av uka. Alt er klart, tvitret Custis.

Opplysningene regnes som et gjennombrudd i en Rooney-saga mange har ventet på, all den tid Custis er en av journalistene som følger Manchester United tettest og sjelden involverer seg i overgangsrykter for øvrig.

United.no har snakket med Evertons norske supporterleder som står klar med åpne armer for å ta imot Rooney på Goodison Park.

Diskuterte med familien

Artikkelen inneholder flere detaljer rundt forhandlingene som har funnet sted de siste dagene.

Custis skriver at Rooney har blitt trukket fra United-troppen som reiser til USA førstkommende søndag, og at kilder i begge klubber bekrefter at en overgang står på trappene.

Det skal kun være detaljer som gjenstår før avtalen er signert.

Rooney skal ha tatt valget om å returnere til Everton etter en sommerferie der han diskuterte fremtiden sammen med sine kone Coleen og andre familiemedlemmer.

I BLÅTT IGJEN: Her fra en testimonialkamp på Goodison Park.

 

Slippes gratis

31-åringen skal ikke ha hatt noen tilbud fra amerikanske MLS, mens en overgang til kinesisk fotball har vært utelukket.

Manchester United skal villig til å slippe Rooney gratis til Goodison Park. United-spissen tjener mellom 250.000 og 300.000 pund i uka, en sum han visstnok vil få også i Everton. Kontrakten vil gå over to år, med opsjon på ett års forlengelse.

The Sun hevder samtidig at Everton ikke nøyer seg med Rooney, men at også Arsenal-angriper Oliver Giroud vil bli hentet til klubben.

I kjølevannet av avsløringene, har flere andre journalister kommet med ytterligere opplysninger.

Ifølge ITVs Sam Matterface vil Rooney møte Everton-manager Ronald Koeman i løpet av uka, mens Kaveh Solhekol i Sky Sports også bekrefter interessen fra Everton.

Jamie Jackson i The Guardian skriver også at Rooney er i forhandlinger med Everton.