Rooney tangerte Bobby Charlton

Men ble byttet ut da han jaget mål nummer 50.

SAN MARINO – ENGLAND 0-6:

England fortsatte sin imponerende EM-kvalifisering med nok en seier lørdag kveld. 6-0-seieren borte mot San Marino betyr at Roy Hodgsons mannskap står med sju strake seirer og 24-3 i målforskjell så langt i kvalifiseringen.

Det betyr også at de er sikret en plass blant de to beste i gruppa og er klare for fotball-EM i Frankrike neste sommer. Frankrike er selvsagt direktekvalifisert, men England ble første lag som kvalifiserte seg til mesterskapet.

Mål nr. 49

13 minutter ut i kampen fikk England straffe, Rooney steg frem og sendte keeper feil vei. Dermed var landslagsmål nummer 49 et faktum, og dermed var han også likt med Bobby Charlton som tidenes engelske toppscorer.

Alle har ikke villet anerkjenne Rooneys innsats for England, men det er verdt å merke seg at bare 39 prosent av målene har kommet i vennskapskamper. For Bobby Charlton var samme tall 65 prosent.

Rooney brukte nøyaktig 12 år minus én dag på de 49 målene – siden han scoret sitt første landslagsmål som 18-åring, 6. september 2003 borte mot Makedonia.

Shaw-assist

Rooneys 1-0-mål var langt i fra det siste England produserte i San Marino. De dominerte totalt på et dårlig underlag, og etter en halvtime fikk også Luke Shaw, som spilte sin 5. A-landskamp, en assist. United-backen la inn fra venstre, og en San Marino-spiller headet ballen i eget nett.

Etter pause tok det så bare 13-14 sekunder før Evertons Ross Barkley headet inn 3-0 fra kort hold, og det drepte selvsagt det bittelille som måtte gjenstå av spenning.

Da stadionnuret nærmet seg 59 minutter ble Rooney så noe overraskende byttet ut, og dermed fikk han ikke sjansen til å legge Bobby Charlton (og selvmål) bak seg på toppscorerlista. Han får likevel trolig en ny sjanse til å ta toppscorertittelen alene når England er verter for Sveits tirsdag kveld.

Det fikk flere til å spekulere i at England trenger å selge noe flere billetter til det oppgjøret.

Luke Shaw var dermed eneste United-spiller på banen, men etter hvert ble det ytterligere tre engelske mål – alle fra innbyttere. Arsenals Theo Walcott satte 4-0 og 6-0, mens Tottenhams Harry Kane noterte seg for 5-0-scoringen.

Uniteds to andre spillere i troppen, Chris Smalling og Michael Carrick, ble sittende på benken kampen gjennom.

Englands lag: Hart, Clyne, Stones, Jagielka, Shaw, Shelvey, Milner (Delph inn 58), Barkley, Oxlade-Chamberlain (Walcott inn 67), Vardy , Rooney (Kane inn 58).
Benken: Butland, Heaton, Smalling, Cahill, Gibbs, Carrick, Mason, Sterling,