Ronaldo reddet Nani & co

Cristiano Ronaldo ble ikke overraskende matchvinner i Nani og Portugals kamp mot Sverige.

Det står 1-0 til Ronaldo over Zlatan Ibrahimovic før returoppgjøret i Sverige. Eller 1-0 til Portugal. Men det meste handlet om Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic før kampen i Lisboa, og det vil det nok også gjøre før returoppgjøret. En av de to stjernene må bli hjemme mens den andre spiller ball i sola i Brasil, og begge er garantert svært lystne på VM-spill.

Ronaldo var Portugals farligste, men de helt store sjansene fikk han ikke før mot slutten av kampen. Da var han til gjengjeld veldig farlig. Et strålende innlegg fra venstre ble headet i mål av Ronaldo i hard kamp med en svenske, og Portugal hadde fått overtaket. Kort tid etterpå headet samme mann i tverrliggeren, før han satte ballen i mål igjen – men ballen hadde vært ute.

Nani varierte veldig i prestasjonene, men var litt for usynlig. Kantspilleren kastet seg i tillegg alt for lett ved en anledning, og kunne fort fått gult kort for filming.

Neste kamp spilles tirsdag 20.45. Den blir spilt på Friends Arena i Solna, i den nordlige utkanten av Stockholm. Med portugisisk mål der må Sverige ha tre mål for å gå videre, og få vil vel vedde imot Cristiano Ronaldo-scoring i den formen han er i. Portugal må i alle fall være favoritter til å nå Brasil-VM, men de imponerte ikke nok til at det er klokt å avskrive Sverige.