Ronaldo om Ten Hag: – Må få gjøre endringene han ønsker seg

Cristiano Ronaldo snakker for første gang om ansettelsen av Erik ten Hag som Manchester Uniteds nye manager.

Et av de største dilemmaene Ten Hag overtok fra Ralf Rangnick var om 37-årige Cristiano Ronaldo skulle være en del av fremtiden på Old Trafford.

Etter at Champions League-plassen glapp, gikk ryktene om at klubbskifte ikke ville være utenkelig for stjernespissen.

Ten Hag gjorde det imidlertid tidlig klart at Ronaldo utvilsomt var en del av planene. Først omtalte han portugiseren som en «gigant» i hjemlandet. Deretter konstaterte han enkelt og greit at 37-åringen «selvfølgelig» vil spille en sentral rolle neste sesong på sin første pressekonferanse.

Nå sier Ronaldo at han gleder seg til å se hva Ten Hag vil gjøre med et United-lag som opplevde voldsomme utfordringer forrige sesong.

– Jeg vet at han gjorde en fantastisk jobb i Ajax og at han er en erfaren trener, men vi er nødt til å gi ham tid, sier Ronaldo i et intervju med klubben.

– Han må få gjøre endringene han ønsker seg, og jeg håper vi kan lykkes. Jeg ønsker ham alt det beste. Det er ikke bare spillerne som gleder seg, men også fansen. La oss håpe at vi kan vinne trofeer neste sesong!

Ronaldo erkjenner at han fyller 38 år neste sesong, men gleder seg til å hjelpe den nye generasjonen United-spillere med å lykkes under Ten Hag.

– Den nye generasjonen er klubbens fremtid. Jeg mener vi må gi sjansen til unge spillere, men vi må hjelpe dem på veien. Det er stort press i Premier League, som etter min mening er den tøffeste ligaen i verden med god margin, sier Ronaldo.

– Vi må la dem utvikle seg i et normalt tempo uten press. De skjønner at det krever dedikasjon og hardt arbeid, men dersom de spør meg om råd, hjelper jeg dem selvfølgelig.

Ronaldo spilte en halvtime i torsdagens 1-1-kamp mot Spania. Landslagssjef Fernando Santos fortalte etter kampen at det var en taktisk avgjørelse å plassere stjernen på benken, og at André Silva kan gjøre ting som Ronaldo ikke lenger kan gjøre på samme måte.

Før sommerferien venter ytterligere tre Nations League-kamper mot Sveits (to ganger) og Tsjekkia.