DE UTLÅNTE: Uniteds to store formspillere, Ángelo Henríquez og Nani, var i aksjon søndag.

United gjorde ingenting mer enn nødvendig, og tok tre poeng mot Crystal Palace. Men klubben har også hatt noen utlånte herrer i aksjon på kontinentet.

Søndag 9. november

Las Palmas Atlético 2-2 Real Madrid Castilla (Guillermo Varela)

Guillermo Varela har blitt ordentlig varm i Castilla-trøya, og var som vanlig med fra start. Det så lenge stygt ut for guttene fra hovedstaden, men en sen scoring fra Cristian Benavente (den peruvianske Ronaldinho, skal vi tro YouTube) gjorde at Madrid berget ett poeng. Real Madrid ligger omtrent midt på tabellen i sin Segunda B-avdeling. Hvorvidt vår mann gjorde noe nevneverdig vet vi lite om.

NK Zagreb 0-0 Dinamo Zagreb (Ángelo Henríquez)

Ángelo Henríquez har imponert så til de grader i den kroatiske hovedstaden. Chileneren fikk sitt mål nummer 15 i midtuken, men klarte ikke å hindre kampen i å ende uten mål da Dinamo gjestet Stadion Kranjčevićeva til Zagreb-derby. Etter landslagspausen er det duket for ordentlig storkamp, når Hajduk Split kommer på besøk. Dinamo er ubeseiret etter 15 serierunder, og topper tabellen syv poeng foran Rijeka.

Sporting 1-1 Paços de Ferreira (Nani)

Etter mål og assist i midtuken er det en høytflyvende portugiser som er på utlån fra United. Da Sporting ønsket Paços de Ferreira velkommen til Lisboa søndag kveld var Nani naturligvis på banen. Sporting lå poenget bak gjestene før kampstart, men hverken Nani eller noen andre av lagkameratene hans klarte å få gjort noe med det. Det virker imidlertid som at vår mann prøvde ganske iherdig.

Lørdag 8. november

Burnley 1-0 Hull (Michael Keane)

Michael Keane varmet benk i 90 samfulle minutter da Burnley tok en særdeles viktig trepoenger lørdag ettermiddag. Det hindrer dem imidlertid ikke i å være tabelljumbo, ett poeng bak QPR. Dette var Lancashire-klubbens første ligaseier denne sesongen.

Southampton 2-0 Leicester City (Nick Powell)

Leicester møtte vanskelig motstand på St. Mary’s hvor tabelltoer Southampton ventet. Den nyopprykkede klubben holdt lenge unna, men etter 75 minutter skjøt Shane Long årets store formlag i ledelsen, kort tid etter at han selv ble byttet inn. Minuttet etterpå kom Nick Powell inn, men han klarte ikke å redde poeng, for Shane Long la straks på til 2-0. Leicester står nå uten seier på de seks siste kampene.

West Ham 0-0 Aston Villa (Tom Cleverley)

Sist Aston Villa tok poeng i Premier League var 13. september 2014. Det var dagen før United slo QPR 4-0. Paul Lamberts menn sliter med å score mål, men lørdag ettermiddag klarte de i hvert fall å hindre Diafra Sakho og kompani i å finne veien til nettmaskene. Tom Cleverley spilte hele kampen, og fikk et gult kort etter 69 minutter.

Vojvodina 2-3 Donji Srem (Vanja Milinković)

Vojvodina har åpnet sesongen i den serbiske superligaen knallsterkt, men gikk lørdag kveld på en smell mot Donji Srem. Vanja Milinković måtte plukke hele tre baller ut av nettet, og da hjalp det lite at Vojvodina scoret to.

Real Madrid 5-1 Rayo Vallecano (Javier Hernández)

Og Chicharitos Real Madrid møtte Rayo Vallecano til Madrid-derby. Hernández kom inn for Gareth Bale seks minutter før slutt, men påvirket ikke det endelige resultatet på noen måte. Meksikaneren slapp til på stillingen 5-1, etter at Bale, Ramos, Kroos, Benzema og Cristiano Ronaldo hadde gjort mål for serielederne. Alberto Bueno scoret gjestenes mål.

Det endte 2-2 mellom disse to andrelagene, og Guillermo Varela spilte fra start. Han forble på banen hele oppgjøret, men er ikke nevnt i kampreferatet på klubbens hjemmeside utenom i lagoppstillingen, så sannsynligvis utmerket han seg ikke så voldsomt. Castilla kom tilbake fra 2-0 til 2-2.

Sam Johnstones Doncaster skulle møte Weston-super-Mare i FA-cupen lørdag, men den kampen ble utsatt på grunn av dårlige baneforhold.