Røk ut etter straffedrama

United så lenge ut til å være på vei til finalen i Dallas Cup, men etter en dramatisk straffekonk endte det med tap mot Arsenal i semifinalen.

Manchester Uniteds U19-lag sikret seg avansement til semifinalen i Dallas Cup med en vanvittig 8-0-seier mot Higashi Fkuoka, i en kamp der United måtte vinne med minst seks måls margin.

I semifinalen natt til lørdag norsk tid var det Arsenal som sto på motsatt banehalvdel – en noe sterkere motstander.

Innledningsvis var det imidlertid lite som tydet på det.

United pangåpnet, og allerede i det 20. minutt satte belgieren Largie Ramazani inn 1-0 med en iskald avslutning forbi Arsenals keeper.

Et kvarter senere la James Garner på til 2-0, og finalen så dermed ut til å være i sikte for de røde djevlenes unggutter.

Snuoperasjon og straffer

Etter pause kom imidlertid Arsenal ut som et helt annet lag, og det gjorde forsåvidt United også, dog ikke i positiv forstand.

Arsenal gjorde et par bytter, og det var innbytter Bukayo Saka som reduserte til 2-1 allerede etter 46 minutter.

HAR IMPONERT: Mason Greenwood og resten av United-unggutta gjorde en god figur i Dallas, selv om det ikke ble finale.

Saka endte sågar med å gå fra å være en god innbytter til å bli superinnbytter da han la på til 2-2 etter 61 minutter med en suser via tverrliggeren.

Da de 90 obligatoriske minuttene pluss tillegg var over, sto det 2-2, og det ble duket for ekstraomganger.

Det ble bøttevis av sjanser til begge lag, men ingen av dem greide å sette ballen i nettmaskene i løpet av to ganger 15 minutter. Da måtte straffesparkkonkurranse til for å skille de to engelske lagene.

Satt bare to

I straffekonken var det Arsenal-keeper Arthur Okonkwo som ble helten.

Det var kun Tahith Chong, som hadde spilt meget gode 120 minutter, og Jake Kenyon som lyktes i å sette straffene sine for United, mens D’Mani Mellor, Garner og Ethan Galbrait misset.

Arsenal valt straffekonken 3-2.

Dermed var det dessverre London-klubben som endte med å sikre seg avansement til finalen søndag.

Den spiller de for øvrig mot mexicanske Tigres, som har vunnet turneringen to ganger tidligere.

Manchester United 2-2 Arsenal (S)

Lagoppstillinger:

United: Matej Kovar, D’shon Bernard, Nishan Burkart, Tahith Chong, James Garner, Mason Greenwood, Ethan Laird, Dylan Levitt, Largie Ramzani, George Tanner, Brandon Williams.

Arsenal: Daniel George Ballard, Folarin Jolaouwa Balgoun, Josh Benson, Robert Lee Burton, Trae Bailey Coyle, Vontae Jason Daley Campbell, Arthur Chukwuezugo Okonkwo, Joseph Olugbenga Olowu, Adeleke Adeyin, Zak Swanson, Dominic Lewis Thompson.