Røde i aksjon

VIDEO Testet VM-formen med respektive landslag.

Det gikk ikke bare bra.

For eksempel var det lite som minnet om verdensmestertakter da England benyttet søndagen til VM-oppvarming i østerrikske Graz.

På Arnold Schwarzenegger Stadion gikk det trått for Fabio Capellos mannskap, som til og med svidde et straffespark ved Frank Lampard. Likevel kunne «De tre løvene» registrere 2-1-seier over VM-kollega Japan.

Wayne Rooney (bildet) gikk målløs av banen, og det gjorde forsåvidt samtlige engelskmenn, for seieren ble halt i land takket være to japanske selvmål mot slutten av 2. omgang. Resultatet ble dermed snudd på hodet, ettersom de langveisfarende hadde vært i ledelsen helt siden kampens syvende minutt.

Rooney og Rio Ferdinand spilte samtlige 90 minutter, mens Michael Carrick ble sittende på benken.

Tankevekker også for Serbia….

Heller ikke VM-klare Serbia imponerte noen da de lørdag utfordret New Zealand i Klagenfurt. Selv ikke med United-duoen Nemanja Vidic og Zoran Tosic på plass, lyktes det å overliste Oseanias eneste VM-representant (Australia, som geografisk er en del av Oseania, tilhører i fotballsammenheng Asia). Tvert imot var det «kiwi’ene» som til slutt kunne slippe jubelen løs; de vant nemlig 1-0.

…Sør-Korea

Kaptein Ji-sung Park fikk heller ikke stort å glede seg over da Sør-Korea møtte Hviterussland tidlig søndag ettermiddag. I likhet med sine serbiske United-kamerater, måtte også Østens største sønn tåle et sviende 1-0-nederlag. Trøsten får være at det fortsatt er 13 dager igjen til VM-møtet med Hellas i Port Elizabeth.

…og Frankrike

I tunisiske Rades stilte hjemmelaget opp mot Patrice Evras bortefavoritter fra Frankrike. Og det holdt på å gå veldig bra for nordafrikanerne. De tok ledelsen allerede etter fem minutters spill og holdt på den helt til William Gallas dukket opp og ødela festen syv minutter før slutt. Dermed endte det 1-1 på Stade 7. Novembre.

Lyspunktet!

Offisielt blir han United-spiller først fra 1. juli, men det er i seg selv ikke nok til å hindre oss i å ta Javier «Chicharito» Hernandez med i denne oppsummeringen. Mexicaneren, som for øvrig fyller 22 år på tirsdag, satte inn 1-0 (se video) og 2-0 mot Gambia, før han fikk hvile etter 56 minutter. Da dommeren blåste av oppgjøret kunne protokollføreren meddele de fremmøtte at Mexico hadde vunnet oppgjøret med fem mål mot ett.<object width=»542″ height=»385″><param name=»movie» value=»http://www.youtube.com/v/KP-bj5iqmXc&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1″></param><param name=»allowFullScreen» value=»true»></param><param name=»allowScriptAccess» value=»always»></param><embed src=»http://www.youtube.com/v/KP-bj5iqmXc&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1″ type=»application/x-shockwave-flash» allowfullscreen=»true» allowScriptAccess=»always» width=»542″ height=»385″></embed></object>