United-spillere på landslagsoppdrag

OPPDATERT! Flere United-spillere involvert i onsdagens landskamper.

Onsdag kveld fikk det engelske landslaget gleden av å snu 0-1 til 3-1 hjemme på Wembley mot Egypt. Bortelagets Mohamed Zidan var førstemann på scoringslista etter 23 minutters spill og Egypt kunne dermed gå til pause som det førende laget. I pausen byttet Tottenham-duoen Jermaine Defoe og Peter Crouch plass, og sistnevnte takket for tilliten ved å overliste Egypt-keeper Essam El-Hadary ved to anledninger, og fikk selskap av Shaun Wright-Phillips på scoringslista. Wes Brown var den eneste United-spilleren som spilte hele kampen, men fikk også delvis selskap av Wayne Rooney og Michael Carrick på Wembley-gresset. Rooney spilte de første 86 minuttene, og Carrick erstattet Frank Lampard ved sidebyttet.

Patrice Evra gikk seirende ut av duellen med Aston Villa på søndag, men hadde ikke like stor grunn til å juble etter å ha spilt nitti minutter for det franske landslaget hjemme mot den regjerende EM-mesteren Spania. David Villa og Sergio Ramos fordelte Spanias to nettkjenninger likt mellom seg, samtidig som franskmennene ble stående med en smultring i målprotokollen.

Tomasz Kuszczak og hans Polen kunne for øvrig si seg fornøyde med å ha beseiret Dimitar Berbatovs Bulgaria med 2-0. Sisteskansen holdt altså buret rent, samtidig som hans United-kollega ikke maktet å utvide sin allerede fantastiske statistikk over mål i forhold til kamper i landslagsdrakta. 48 nettkjenninger på 79 landslagsopptredener er likevel den imponerende fasiten så langt. Kuszczak sto hele oppgjøret, mens Berba slapp unna etter første omgang.

Darren Fletcher og hans skotske lagkamerater med drikkeforbud kunne være fornøyde med sin 1-0-seier mot Tsjekkia hjemme på Hampden Park. Scott Brown kunne se navnet sitt på scoringslista etter 62 minutters spill, og kaptein Fletcher ble "kreditert" assisten. Manchester Uniteds nummer 24 ble erstattet av Steven Whittaker sju minutter før full tid.

Portugisiske Luis Carlos Almeida da Cunha, som kanskje er bedre kjent som Nani, ble byttet ut etter i overkant av en times spill mot Kina, og kunne konstatere at hans landsmenn scoret like mange mål med ham som uten. Hugo Almeida og Liedson da Silva Muniz sørget for at det stod 2-0 i dommerens bok da han blåste av kampen.

Videre er det verdt å melde om at Mame Biram Diouf kom seg helskinnet igjennom oppgjøret borte mot Hellas, da 22-åringen tilbragte mesteparten av de 90 minuttene på innbytterbenken for et Senegal som endte opp med å vinne 2-0. Diouf var nære på å legge på til 3-0 på tampen, bare for å måtte se seg slått av grekernes keeper.

Chelseas Didier Drogba var kanskje den mest kjente ivorianeren som spilte i går kveld, og det også i den byen han spiller i til daglig. Queens Park Rangers' Loftus Road, som ligger trygt plassert i London, er arenaen hvor Elfenbenskysten møtte Sør-Korea til en vennskapelig batalje. Hos asiatene var Ji-Sung Parks navn å finne i startoppstillingen, og han kunne til slutt juble over å ha vunnet 2-0. Park selv kom ikke på scoringslisten.

I Tirana måtte Nord-Irland se seg beseiret 1-0 av hjemmelaget Albania. Likevel kunne de grønne glede seg over innsatsen til debutant Corry Evans. I storebror Jonnys skadefravær, ble Corry hentet direkte fra U21-landslagets kamp mot San Marino på tirsdag kveld, og sendt utpå til 2. omgang i Tirana. Og unge Evans rapporteres å ha gjort en strålende debut på nordirenes midtbane.

Til slutt i denne oversikten kan vi melde at Köln-utlånte Zoran Tozic rundet av scoringene da et Serbia uten Nemanja Vidic vant 3-0 over Algerie.