Rivaler tapte hjemme

Tap for Chelsea og Liverpool, mens Arsenal og City vant. Coutinho suspendert mot United.

United spiller først søndag, men litt fikk vi å glede oss over allerede på lørdagen. Forhåpentligvis blir det enda mer å juble for i vår egen kamp, som jo tross alt er det viktigste.

Dagen startet med at Arsenal vant 1-0 borte mot et Newcastle-lag som måtte spille med ti mann i mesteparten av kampen, og også Manchester City gjorde jobben sin ved å vinne 2-0 hjemme mot Watford.

Men så var det fjorårsvinner Chelsea, da. Joda, Mourinho taper jo nesten aldri på hjemmebane, men Crystal Palace skulle vise seg å bli for sterke. Bakary Sako fikk to sjanser etter litt over en time, og på forsøk nummer to satt ballen i nettet. Mourinho byttet umiddelbart inn Radamel Falcao, og den tidligere United-spilleren utlignet, men Joel Ward sendte Palace i føringen igjen rett etterpå, og 2-1 til bortelaget ble sluttresultatet. Mourinhos andre hjemmetap i ligaen med Chelsea.

Heller ikke Liverpool hadde noen god dag. West Ham ledet 2-0 på Anfield før halvtimen var spilt, og situasjonen ble ikke enklere da Coutinho ble utvist for sitt andre gule kort, noe som betyr at han må stå over kampen mot United på Old Trafford etter landskampene. Etter hvert fikk West Ham også en utvisning, og West Ham var tydeligvis best med like mange spillere som Liverpool, for på overtid kom 3-0-scoringen.

brendanrodgersunited (650 x 358)
TØFF DAG: Dette bildet er fra tapet mot United i mars, men passer her også.

Resultatene gjør at Arsenal nå har like mange poeng som United før søndagens kamp, men med dårligere målforskjell. City er fem poeng fremfor, og får en luke om Swansea tar poeng mot United.

Liverpool er nå bak United på målforskjell, mens Chelsea (med én kamp mer spilt) er tre poeng bak trioen United/Arsenal/Liverpool.