Stortalentet sendte United oppover på tabellen

United mot blå motstand er en bra kombinasjon denne helga.

Kampen ble døpt «The Lauren James»-show av MUTV-kommentatorene etter at 18-åringen scoret to mål, og mellom der også skaffet en straffe.

Det var nok til å sikre United en 3-1-seier etter at de røde djevlene havnet under før to minutter var spilt.

Dermed er United forbi Everton på tabellen på målforskjell – riktignok har Everton spilt én kamp mindre, men den hengekampen er mot sterke Chelsea. Se tabellen her.

To mål på fire minutter

Everton startet kampen best, og fikk en corner etter rundt ett minutt, og på det hjørnesparket tok de ledelsen.

Mary Earps inngripen var ikke ideell, og Simone Magill fikk hodet på ballen, og plutselig lå ballen i nettet omtrent før kampen var i gang. En marerittstart for United.

Heldigvis responderte United godt.

Lauren James utlignet kort tid etterpå etter herlig forarbeid av Jess Sigsworth, som var spilt gjennom av Jackie Groenen.

NEPPE FORNØYD MED TIDLIG BAKLENGSMÅL: Casey Stoney.

Straffescoring og James’ andre

I det ellevte minutt ble målscorer James lagt i bakken av Megan Finnigan, og dommeren pekte på straffemerket.

Uniteds to første mål i 3-0-seieren mot Everton i november ble scoret av Lauren James og Katie Zelem, og slik ble det også her, for Zelem trillet straffesparket i mål.

Lauren James var to ganger nære ved å legge på til 3-1 på rundt ett minutt etter rundt halvspilt førsteomgang, men hun fikk heller sitt andre mål rett før pause. En nydelig vending ga henne en skuddmulighet, og fra 15-16 meter dunket hun ballen hardt i hjørnet. En vakker scoring, og vi må igjen minne om at hun bare er 18 år.

3-1 var stillingen til pause.

MYE INVOLVERT: Lauren James.

Målløs andreomgang

United startet andreomgangen også best, men Everton fikk kanskje den største sjansen i startfasen av omgangen da Mary Earps bommet med en klarering, og Everton fikk skutt mot mål – men Millie Turner reddet på streken.

United hadde noen sjanser, blant annet ved Leah Galton, men egentlig var det ikke så veldig mye nevneverdig som skjedde i andreomgangen.

Det ebbet ut i 3-1 til United. Dermed ble det ingen hyggelig retur til United for Willie Kirk, som var Casey Stoneys assistent i United frem til han på denne tiden i fjor valgte å bli manager i Everton i stedet for.

Manchester United 3–1 (3-1) Everton

FA Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Simone Magill (2.), 1-1 Lauren James (4.), 2-1 Katie Zelem (str. 11.), 3-1 Lauren James (45.).

Manchester United: Mary Earps – Amy Turner, Abbie McManus, Millie Turner, Martha Harris (Kirsty Smith, 89.) – Hayley Ladd (Ella Toone, 73.), Katie Zelem (C), Jackie Groenen – Jess Sigsworth (Kirsty Hanson, 64.), Lauren James, Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Aurora Mikalsen, Lotta Ökvist, Lizzie Arnot, Jane Ross.