Reservene til topps

United-reservene fulgte opp der førstelaget slapp i Wigan, og sikret seg Manchester Senior Cup-troféet med 2-0 over Bolton i mandagens finale på Old Trafford.

Danny Welbeck (bildet) og Rodrigo Possebon satte inn målene for vertene, i en kamp som etter en tam og sjansefattig førsteomgang tok seg opp etter pause.

Chris Eagles var den eneste som klarte å skape noe av betydning i åpningsomgangen, men frisparket hans ble slått rundt stolpen av en god Bolton-keeper.

Gjestene avsluttet deretter den første omgangen som det beste laget, og gikk senere optimistisk til verks i 2. omgang. De skapte tidlig to gode muligheter, men ved begge tilfellene havnet ballen heldig nok på utsiden av Ron-Robert Zielers stenger.

Overtar styringen

Danny Welbeck, som søndag kveld fikk tildelt troféet som klubbens beste Akademi-spiller, var mannen som omsider fikk satt fart i et inntil da noe skuffende United-mannskap.

Han kom til en halvsjanse etter vel halvspilt omgang, og blåste dermed til start for en offensiv som skulle vare kampen ut.

Like etter Welbecks mulighet, ble venstreving Sean Evans felt på 18 meter etter et fint sololøp, men Chris Eagles' andre gode frispark for kvelden ble som det første slått til corner av keeper Brocklehurst.

Gjennombruddet

Det lå etter hvert en scoring i luften, og den skulle da også komme – som bestilt. 79 minutter var unnagjort av finalen da Danny Welbeck startet angrepet som skulle ende med jubel. Han spilte til Barnes på høyre, stormet inn i boksen og ekspederte deretter sin vingkamerats påfølgende innlegg i nettmaskene til 1-0.

Fortsatt gjensto det ti minutter, og Bolton hadde ingen grunn til å gi opp håpet. De satset da også friskt fremover, og var svært nære utlikning like etter at United-stopper Tom Cleverley var blitt nektet straffe på motsatt side av banen. Nå skapte Bolton en trippelsjanse, som til slutt og i siste liten ble feid unna på selve målstreken. Det var Richard Eckersley, årets reservelagsspiller, som sto for den redningsoperasjonen.

Rødt kort og kampen punkteres

Akkurat i denne perioden skjedde det mye, og ikke bare av det gode. Boltons Robert Sissons var opprørt fordi han mente ballen hadde vært over streken da Eckersley ryddet opp. Kranglingen med dommeren ga seg snart utslag i gult kort, uten at det fikk den hissige i bedre humør. Tvert imot fortsatte Bolton-spilleren sin tirade mot den sortkledde, som snart fikk nok. Dermed vanket det nok et gult kort, og Sissons måtte forlate banen i unåde.

Deretter var Bolton aldri mer i nærheten av å få noe ut av denne finalen. Idet kampen gikk inn på overtid dukket nemlig Uniteds kanskje beste spiller, Rodrigo Possebon, opp og fastsatte resultatet til 2-0 med en nydelig volley fra ti meters hold.

I tillegg til allerede nevnte Possebon, var Danny Welbeck som vanlig god. Også Sam Hewson og Richard Eckersley kan gå med hevet hode etter å ha hjulpet reservene til MSC-troféet.

United: Ron-Robert Zieler; David Gray, Tom Cleverley, James Chester, Richard Eckersley, Michael Barnes, Sam Hewson, Rodrigo Possebon, Sean Evans, Danny Welbeck, Chris Eagles.

Uben.innb.: Ben Amos, Matt James, Danny Drinkwater, Federico Macheda, Chris Fagan.