VIDEO: Se det vakre vinnermålet

VIDEO: United-reservene slo rutinert Leicester-lag etter nydelig Demetri Mitchell-mål. Se målet her.

Uniteds reservelag ligaåpnet hjemme mot Leicester mandag kveld, i en sesong med flere endringer. For det første heter reserveligaen nå Premier League 2, og for det andre er det nå en U23-liga hvor lagene får stille med tre mann over 23 i tillegg til en keeper.

Det var heller ingen tvil om at flere førstelagsspillere trengte spilletid, men det var lite A-lagsrutine i Uniteds lag. Borthwick-Jackson, Riley, Poole og Weir har vært innom Uniteds førstelag, mens andre har vært på benken.

Da var det flere profiler på gjestende Leicesters lag. Inler er ikke langt fra et tresifret antall landskamper for Sveits, mens vi selvsagt kjenner godt til ex-reds De Laet, Matty James og Tom Lawrence. Generelt stilte Leicester med et eldre lag, noe som av naturlige grunner ofte kan ha mye å si under seniornivå.

tr28
VIKTIG BEGGE VEIER: Sam Johnstone.

Derfor var det kanskje ikke helt overraskende at Leicester kjørte kampen. Sam Johnstone og United-forsvaret var travle, og dette kunne blitt stygt uten godt spill av Tuanzebe og Johnstone. Leicester hadde soleklart flest skudd både på og utenfor mål, men Johnstone stoppet alt som kom hans vei.

Offensivt var det lenge Borthwick-Jackson som stod for det aller farligste fra United, men plutselig blandet Johnstone seg inn der også. Etter å ha reddet et skudd fra De Laet sendte han ballen presist i bakrom der Demetri Mitchell kom løpende. Etter å ha knust Leicester-forsvaret i løpsduellen, lobbet unggutten ballen over Iversen i Leicester-målet på elegant vis, og United vant med det serieåpningen.

Fortjent? Tja, Leicester var best, men United var best på det viktigste.

Her kan du lese mer om reservene, se resultater hittil i sesongen, lagoppstillinger brukt etc.

United 1-0 (0-0) Leicester

Premier League 2
Leigh Sports Village, 15. aug. 2016, kl. 20.00

87. min.: 1-0 Mitchell (Johnstone)

United: Sam Johnstone, Joe Riley, Regan Poole, Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson, Matthew Olosunde (Demetri Mitchell, 69.), Joshua Harrop, Devonte Redmond, James Weir, Matthew Willock, Tosin Kehinde.
Uben.innb: Dean Henderson, Zachary Dearnley, Charlie Scott, George Tanner.

Leicester: Iversen, De Laet, E. Moore (c), L. Moore, Wood, Inler, James, Kapustka, Lawrence, Mitchell, Muskwe.

Benk: Johnson, Bramley, Miles, Barnes, Ndukwu.

LIVE:

SLUTT. 

87: MÅL! Demetri Mitchell sender United i ledelsen! Leicester er i angrep, men De Laets skudd går rett på Johnstone. United-keeperen sender ballen langt ut, og Demetri Mitchell knuser Leicester-forsvaret i løpsduell, og lobber fra distanse over en utspilt Iversen. Strålende avslutning av innbytteren! Herlig målgivende av Johnstone, som altså har vært viktig i begge ender.

85: Frispark til United på Harrop-hold, men skuddet går rett på Leicesters danske keeper (Iversen, ikke Schmeichel).

76: Leicester kommer seg til nok en stor sjanse etter at en Leicester-spiss finter ut Poole. Heldigvis er Sam Johnstone god i dag, og han redder skuddet.

72: 16-2 i antall skuddsforsøk, viser statistikken. Dessverre er det Leicester som har 16 skudd. Kanskje vi likevel kan snike til oss en trepoenger? Forhåpentligvis har United-spillerne mer futt i beina mot slutten.

69: BYTTE: Demetri Mitchell erstatter Olosunde. Kan det sette fart på United-angrepet, tro?

66: Kjempesjanse for Leicester! Et innlegg blir nesten sendt i eget mål av Regan Poole, men Johnstone varter opp med nok en god redning.

58: Strålende innlegg av Borthwick-Jackson, men ingen er på den. Er vel av den typen som Zlatan (eller en annen spiss, noe som er litt mangelvare på dette reservelaget akkurat nå) fort ville ha scoret på.

53: Nye sjanser for Leicester etter litt kaos etter en dødball. Blokkeringer og redninger fra Tuanzebe, Johnstone og resten av United-forsvaret hindrer bortelaget i å ta ledelsen.

49: Noen bra United-angrep nå. En bedre Willock-avslutning, eller en litt lengre tå fra James Weir, så kunne United vært i ledelsen.

47: Ingen bytter for United hittil, forresten. Rashford er på tribunen som tilskuer, kanskje han ville fått fart på Uniteds spill?

46: Andre omgang er i gang.  Leicester åpner best igjen (tidlig å si!).

PAUSE. 0-0.

45+1: Johnstone med veldig god redning igjen, men det ville uansett ikke blitt mål siden offsidefella til Poole og Tuanzebe fungerte.

38: De Laet header utenfor etter Leicester-hjørnespark. Blir det en av gamlegutta som til slutt får hull på byllen, tro?

35: Tom Lawrence nære ved å score mot sitt gamle lag. Skuddet hans går over.

26: Leicester kommer seg gjennom United-forsvaret (der Tuanzebe for øvrig hittil har gjort mye bra), men Johnstone og Poole får til slutt sørget for at det bare blir en corner.

18: Borthwick-Jackson skyter fra distanse, og Leicester-keeper Iversen må gjøre sin første redning for kvelden. Brukbart forsøk fra backen.

11: Leicester best i åpningen. Kanskje ikke helt overraskende siden Leicesters lag har en del mer erfaring, uten at det på noen måte betyr at vi ikke kan forvente noe fra United-laget.

8: Muskwe med bra løp i bakrom, men Sam Johnstone redder avslutningen fra spiss vinkel.

4: Inler fyrer av fra distanse, men skuddet går utenfor. United bør kanskje ikke la sveitseren få fullt så mye rom på skuddhold for ofte.

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village.