Reglene i Storbritannia strammes inn

Uniteds plan skal ha vært å returnere til trening 10. april hvis det var muligheter for det – men det ser det ikke ut til å være.

De britiske myndighetene har fått en del kritikk for mangelen på tydelige beskjeder, men mandag kveld talte statsminister Boris Johnson til folket, og han annonserte ganske omfattende restriksjoner som nå blir iverksatt.

«Lockdown» er ordet som blir brukt nå, for fra og med denne kvelden må folk bli i hjemmene sine. Unntak gjelder for innhandling av helt nødvendige basisvarer, daglig trening (ikke i større grupper), medisinske behov eller for å reise til helt nødvendig arbeid.

Butikker som selger ikke-essensielle varer bli stengt, og det blir ulovlig at grupper på flere enn to stykker (som ikke bor sammen) samler seg.

Politiet vil ha makt til å håndheve disse restriksjoner, og brudd vil kunne føre til bøter.

Det skal om tre uker bli vurdert om en kan roe ned på disse restriksjonene hvis det foreligger bevis for at det vil være mulig, ifølge Johnson. 

Så får en bare krysse fingrene – og da tenker vi ikke på hva som skjer med fotballen – at disse grepene (som ligner på grep tatt i mange andre land) vil bidra til at dette ikke blir like ille som det potensielt ellers kunne blitt. Ifølge BBC har 335 mistet livet av coronaviruset hittil i Storbritannia, og dette tallet er ventet å stige.

Når er United tilbake i trening?

Mandag ble Sheffield United den siste klubben i det engelske ligasystemet (de fire øverste divisjonene) som sluttet med fellestreninger.

Manchester United avsluttet med treningene for snart en uke siden.

Manchester Evening News snakket med en klubbtalsmann som kunne fortelle at planen i utgangspunktet har vært å returnere til trening 10. april, men at dette ikke var noe bestemt – sannsynligvis var det mer som et best case-scenario.

Med denne annonseringen fra Boris Johnson så kan United uansett ikke begynne igjen 10. april, siden det er mindre enn tre uker til den datoen.

Dermed blir det nok egentreninger en stund til.

TOMT PÅ CARRINGTON: Her er United under en treningsøkt i februar. Det blir en stund til United kan returnere til Carrington.