Fem perfekte straffer

REFERAT: United fikk til slutt seieren de fortjente mot Nemanja Vidic og Inter.

UNITED – INTER MILAN 0-0, 5-3 etter straffer

United levert en god kamp mot italienske Inter, men til slutt måtte det straffespark-konkurranse til for  å avgjøre.

I løpet av kampens ordinære 90 minutter var United også best. Det ble skapt 3-4 sjanser og flere halvsjanser, men uten at de makte å overliste italienernes keeper. Med straffeseieren sikret United seg imidlertid to nye poeng i Champions Cup, står med fem totalt og kommer til å lede gruppa før siste kamp mot Real Madrid.

Mer rutinert

United startet med et bedre lag enn mot Roma. Unggutta Tyler Blackett og Reece James var ute, og Louis van Gaal valgte de mer rutinerte.

rooint

Målløst

United var det beste laget før pause, men forskjellen på lagene var ikke veldig stor. United hadde mest ball og skapte også omgangens beste sjanse, men slet med å komme til mange klare sjanser.

1. omgangs eneste store sjanse kom etter 11 minutter. Juan Mata la corner fra høyre, Phil Jones headet og det ble redning på strek med påfølgende kaos da Jonny Evans forsøkte å dytte ballen i mål. Nærmere kom verken United eller italienerne, selv om United også hadde omgangens beste trekk.

Et angrep startet på venstre, ble rullet opp mot høyre, så inn sentralt og ut til høyre igjen så det åpnet seg for Mata, bare for at innlegget ble blokkert. Det var imidlertid 22 pasninger og sju spillere involvert underveis i angrepet, det var trekantspill, ett touch og Inter hang rett og slett ikke med.

Juan Mata hadde også et skudd fra 18 meter et par meter utenfor, men mer skapte ikke United i omgangen.

fletch

United i 1. omgang:Lindegaard; Smalling, Jones, Evans; Valencia, Fletcher, Herrera, Young; Mata; Rooney, Welbeck.

Åtte bytter

United gjorde åtte bytter i pausen. Evans, Young og Fletcher ble igjen på banen, og  Michael Keane og Tyler Blackett kom inn i backrekka. Tom Cleverley kom inn sentralt på midten, mens Luke Shaw overtok venstrekanten, mens Young tok over for Valencia på høyrekanten. Helt framme fikk Wilfried Zaha sine første tour-minutter sammen med Nani.

Og det ble faktisk bedre i 2. omgang.

Det ble stadig mer rom utover i kampen, og da Inter byttet ut Nemanja Vidic snaut 20 minutterfør slutt benyttet United sjansen til å skape en del.

vidainter

United skapte også et par halvsjanser, og ropte på straffe et par ganger uten at dommeren lot seg overbevise etter pause. Wilfried Zaha viste også glimt av talentet sitt og et par nydelige tekniske detaljer, mens Shinji Kagawa virket atskillig mer komfortabel i 10er-rollen han fikk i denne kampen. Louis van Gaal viste også temperament da Tom Cleverley fikk et billig frispark mot seg midt på banen åtte minutter før full tid.

Defensivt var det også perfekt.

Inter skapte ikke en eneste ordentlig sjanse, selv om De Gea måtte slå et frispark over noen minutter før full tid.

United byttet innpå Chicharito for innbytter Nani 13 minutter før full tid, men uten at det gjorde en stor forskjell. Dermed endte det altså med straffespark-konkurranse.

unitedjubel

Bedre enn mot Roma

Etter en rufsete kamp med seier mot Roma, var dette en bedre prestasjon. Det var feilfritt defensivt, og United skapte 3-4 store sjanser og noen halvsjanser som i andre kamper ville vært nok til å ta hjem seieren.

Det blir pluss i boka til forsvarsspillerne, og Tyler Blackett, som slet litt mot Roma, gjorde også en bra kamp. «Førsterekka» med blant annet Rooney, Welbeck, Mata og Herrera slet imidlertid lenge med å finne ut av Inter. På midtbanen har Darren Fletcher tatt et lite grep om den ene plassen, siden han har vært klart bedre enn Tom Cleverley så langt i USA. Så spørs det bare hva som skjer med ytterligere kjøp.

I 2. omgang viste Wilfried Zaha også nok til at han bør kunne få sjansen igjen, men det samme ble sagt etter Asia-touren i fjor. David Moyes hadde ikke tillit, da. Så spørs det bare hva Louis van Gaal tenker om Zaha på lengre sikt.

United møter Real Madrid i siste gruppespillskamp, og leder gruppa før denne kampen. Det er bare gruppevinneren som går til finale, der Manchester City, Liverpool, Olympiakos eller AC Milan venter.