Matas første og tre poeng

REFERAT: Rød dominans på Old Trafford.

Lørdag formiddag kickstartet Manchester United Premier League-helgen da de tok imot Aston Villa på hjemmebane på noe spesielt vis. De fem første minuttet var nemlig preget av et fly som svevde over Old Trafford med et banner med den klare beskjeden; «Wrong One – Moyes Out!» for å signalisere en viss fanskares misnøye med managaren.

[poll id=»70″]Bortelaget – som nylig tapte for Stoke City – reiste til Manchester med håp om å revansjere seg fra det grufulle 0-3-tapet sist gang de møtte United, mens hjemmelaget var minst like tente på å slå tilbake etter å ha blitt ydmyket av byrival Manchester City på samme gress tidligere i uken.

Men to mål fra Rooney, ett fra Juan Mata og ett fra Javier Hernandez sørget for rød jubel, til tross for en tidlig frisparkperle av Ashley Westwood.

Fem endringer

Moyes gjorde to endringer i bakerste rekke da han byttet Rio Ferdinand med Nemanja Vidic og Patrice Evra med Alexander Büttner. I tillegg til det at Tom Cleverley ikke en gang var inkludert i troppen, henviste han Michael Carrick og Danny Welbeck til benken til fordel for henholdsvis Darren Fletcher, Ashley Young og Shinji Kagawa. På keeper- og spissplass var det igjen – som forventet – David De Gea og Wayne Rooney som fikk tillit fra start.

Flysus og tre scoringer

Innledingsvis skjedde det svært lite bortsett fra øredøvende flysus. Men etter elleve minutter ble Aston Villa tildelt et frispark som Ashley Westwood plasserte i David de Geas høyre hjørne fra om lag 20 meter.

Men bare etter åtte minutter svarte hjemmelaget ved Wayne Rooney. Shinji Kagawa noterte seg for sesongens første assist da han slo et innlegg på en totalt umarkert Rooney som enkelt headet ballen i nærmeste hjørne fra tre-fire meter.

Minuttet før pause kom Juan Mata alene inn i Aston Villas 16-meter, og Leandro Bacunas forsøk i å hindre målsjanse endte med en for sen takling og straffespark til hjemmelaget. Fra elleve meter gjorde Rooney ingen feil og satte ballen knallhardt i Guzans venstre hjørne – og noterte seg dermed for sitt 12. mål mot Aston Villa totalt.

DOBBEL: Wayne Rooney har nå totalt 12 scoringer mot Aston Villa.
DOBBEL: Wayne Rooney har nå totalt 12 scoringer mot Aston Villa.

Dobbel Benteke-miss

Etter hvilen gikk Jones ned på høyrebacken som følge av at Rafael ble byttet av til fordel for Michael Carrick som gikk inn som midtstopper.

Fire minutter ut i andre omgang burde Christian Benteke ha utlignet for gjestene. Et nydelig innlegg av Westwood mottok belgieren et par meter fra mål helt umarkert og alene med De Gea – men at han bokstavelig talt bommet på ballen førte til at Carrick fikk tid til å komme inn og avverge situasjonen og lage hjørnespark for Birmingham-laget.

Etter 53 minutter fikk han igjen muligheten. Om lag fem meter fra mål knuste han Vidic i hodeduell og headet ballen like over De Geas tverrligger.

Matas første

Etter tilfeldigheter og klabb og babb mottok Juan Mata ballen fra om lag 11 meter, før han plasserte ballen lavt i Guazans høyre hjørne.

Men med 33 minutter igjen å spille kunne Atkinson ha dømt straffe til bortelaget. Benteke kom igjen alene med De Gea, men før han fikk kontrollert ballen skikkelig, ble han felt i bakken av Vidic ved lett draktholding.

MOYES OUT: Slik så banner som svevde over Old Trafford lørdag ettermiddag ut.
MOYES OUT: Slik så banner som svevde over Old Trafford lørdag ettermiddag ut.

Hernandez-scoring

Med en komfortabel 2-0-ledelse med 30 minutter igjen å spille benyttet Moyes muligheten til å hvile noen av spillerne som kan bli viktige mot Bayern München tirsdag. Rafael, Shinji Kagawa og Wayne Rooney ble byttet av til fordel for Michael Carrick, Adnan Januzaj og Javier Hernandez.

Og på overtid satte Javier Hernandez kronen på verket. Et nydelig innlegg fra Januzaj på venstreflanken ble avsluttet fra tre meter og United tok dermed sitt 103. ligapoeng mot The Villains med en 4-1-seier.