garcia32

To spillere ble ekstra viktige da United-kvinnene vant

Det nærmer seg ligastart for kvinnelaget, med bortekampen mot Tottenham bare to uker unna.

Søndag spilte United sin fjerde treningskamp for sommeren, og det endte med den tredje seieren på fire forsøk – alle med 1-0.

Det var nye Lucia Garcia som ble matchvinner, etter et fint forarbeid av Maya Le Tissier og Martha Thomas.

Samtidig er det ikke til å komme unna at England-keeper Mary Earps, som var så god for England under EM, også ble avgjørende.

De viste dette med blant annet David de Gea, Bruno Fernandes og Tom Heaton som tilskuere i alle fall i deler av kampen, mens trener Marc Skinner manglet på sidelinjen grunnet sykdom.

Treg start

United slet imidlertid innledningsvis, selv om både Ella Toone og Alessia Russo startet sin første kamp for sommeren.

Det var også godt å se Millie Turner på stopperplass. Hun og Maria Thorisdottir spilte med stor selvtillit, selv da Everton presset høyt.

Det var likevel først etter en vannpause 30 minutter inn i kampen at United fant rytmen ordentlig. Både Nikita Parris og Ella Toone hadde gode muligheter til å score etter det, men uten å lykkes.

Det var likevel lett å se Toones kvalitet, og hun blir igjen en ekstremt viktig spiller for United denne sesongen.

Mange bytter

United tok ut Toone, Russo og Zelem i pausen, og fulgte opp med å bytte innpå alle ute-innbytterne utover i 2. omgang, noe som også bidro til en litt rotete omgang.

Cirka ti minutter før full tid falt likevel avgjørelsen i Uniteds favør.

Først, med 11 minutter igjen å spille, fant Lucy Staniforth Martha Thomas med en glimrende gjennombruddspasning, men helt alene med keeper så klarte hun ikke å score.

Bare noen sekunder senere så var det imidlertid nye Maya Le Tissier som fant Thomas i bakrom. Garcia hadde gått på et fint løp, kom seg på rett side av oppasseren sin og scoret sikkert fra kort hold.

Helt på tampen måtte Earps så i aksjon med en flott redning da en Everton-spiller kom seg gjennom, men alt Earps nå gjør leverer hun med kvalitet og selvtillit.

Det sikret United-seier i denne kampen.

Så har ikke United nå offentliggjort flere treningskamper før ligastarten borte mot Tottenham om to uker.

Se terminlista, resultater og kampreferat her.

Man. United Women 1-0 Everton

Carrington, treningskamp

MÅL: 1-0 Garcia (Thomas, 80)

UNITED: Mary Earps – Maya Le Tissier, Millie Turner (Grace Clinton), Maria Thorisdottir (Aissatou Tounkara 68), Hannah Blundell – Katie Zelem (Hayley Ladd), Jackie Groenen (Lucy Staniforth 68) – Nikita Parris (Martha Thomas 68), Ella Toone (Vilde Bøe Risa), Leah Galton – Alessia Russo (Lucia Garcia)

Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley

90+1: Slutt. United vant etter en tett og jevn kamp.

88: STOR SJANSE: Plutselig åpner det seg i United-forsvaret. Everton kom alene mot Earps litt skrått, men igjen en strålende redning. Earps så enorm ut i fotball-EM og har sett så solid ut også her.

81: Hyggelig at David de Gea, Bruno Fernandes og også Tom Heaton har fulgt med på i alle fall deler av kampen fra sidelinjen.

80: DER SATT DEN: Maye Le Tissier med en glimende bakromsball. Martha Thomas fikk ballen ute til venstre og la flott inn til Garcia som kom seg på rett side av sin oppasser og satte den forbi keeper fra kort hold.

79: GIGANTSJANSE: Staniforth med en strålende gjennombruddspasning til Martha Thomas. Sistnevnte kan løpe hele alene mot keeper, men alene mot keeper skyter hun rett på.

76: Kampen vipper, som det heter. Kan like gjerne være Everton som United som får vinnermålet – om det kommer.

68: Clinton, Staniforth, Tounkara og Thomas innpå for United.

66: SKUDD: Vilde Bøe Risa med et blokkert skudd fra god posisjon, etter et fint raid på høyrekanten av Garcia først.

61: Groenen ned for telling, etter å ha blitt truffet av en ball i hodet.

59: SJANSE: Everton med flere pasninger inne i Uniteds felt, før en avslutning blokkeres til corner av en United-spiller. United mente linjemannen hadde vinket, men dommeren overså dette.

51: Everton så på en overgang og et gjennombrudd til venstre, knallhardt presset hele veien og skuddet til slutt ufarlig utenfor bakre stolpe.

50: Aktiv start for Bøe Risa. Nå et frispark fra 20 meter – én meter over mål.

48: Lucia Garcia leker seg med ballen inne i Evertons 16-meter, men fikk aldri touchet som skaffet henne rom.

47: Bøe Risa med et innlegg, men en centimeter for høyt for at Parris kunne få en brukbar heading.

46: 2. omgang er i gang (14.05).

46: BYTTER: Bøe Risa, Garcia og Ladd inn for Russo, Toone og Zelem.

45+1: Pause. Målløst.

45+1: SJANSE: Earps fikk et vanskelig tilbakespill og sparket den rett til en Everton-spiss. Heldigvis fikk ikke spissen helt summet seg slik at hun bare sparket den tilbake til Earps igjen.

42: SJANSE: Bare United nå. Et Russo-innlegg fra høyre ender i returrommet hos Zelem som spiller opp Toone. Hun vendte opp motspilleren, skaffet seg rom, men avslutningen gikk dessverre over.

40: Drikkepausen hjalp. United har vært klart bedre etter den.

37: NESTEN: Nikita Parris med et godt løp igen, får ballen fra Zelem, men avslutningen igjen blokkert til corner.

35: STOR UNITED-SJANSE: Groenen vant ballen høyt, fant Toone som slo en perfekt gjennombruddspasning inn i feltet, slik at Parris kom alene med keeper skrått – bare for at keeper fikk blokkert til corner.

33: Det har akkurat vært en drikkepause, mens Alessia Russo fikk behandling for en smell. United-trenerne virker ikke fornøyde med den første halvtimen.

27: FIN REDNING: Everton med et godt plassert skudd fra 18-19 meter, men Earps kaster seg og fanger ballen som var på vei mot hjørnet. En halvsjanse. Everton har tatt over initiativet.

25: Fortsatt ingen sjanser i en tett og jevn kamp så langt på Carrington.

20: Everton fortsetter å presse høyt, men United med stor selvtillit i pasningsspillet i og rundt egen boks.

16: Der kunne det vel vært et rødt kort hvis det var en ligakamp? Galton spilt gjennom i bakrommet, kommer seg forbi oppasser, keeper ute på 30 meter, men Galton slår ballen forbi keeper og er på vei forbi da hun blir meid ned. Keeper slipper her med gult.

12: Everton har utliknet banespillet takket være glimtvis vellykket høyt press nå.

10: Everton kommer til en avslutning fra ok posisjon, men avslutningen fra 16 meter ufarlig rett på Earps.

8: Leah Galton ordner kampens første corner, men keeper plukker Zelems corner fra venstresiden.

7: United har initiativet i kampen.

3: Nikita Parris på et tidlig løp ute på høyresiden, men innlegget ble blokkert.