Reds på landslagsoppdrag

En uke med landslagsfotball ligger foran oss, og det hele starter allerede onsdag kveld.

I alt 11 United-representanter har dratt avgårde for å forberede seg til spill for sine respektive nasjoner, enten i treningskamper eller EM-kvalifisering.
Først ut er England som møter Norge på Wembley, og de to VM-finalistene Argentina og Tyskland. Begge disse kampene går onsdag kveld, med i alt fire United-spillere involvert.

 

Onsdag 3. september:

England – Norge

Kl. 21.00 på Wembley (vises på Viasat Fotball/ViaPlay både i Norge og Sverige)

Wayne Rooney debuterer som engelsk landslagskaptein, og tar plass på topp sammen med Liverpools Daniel Sturridge, mens Phil Jones danner midtstopperpar med Chelseas Gary Cahill. Det har landslagssjef Roy Hodgson allerede røpet overfor TheFA.com. Han røpet også at laget hans vil gå ut i 4-4-2, før han like godt slapp katten ut av sekken og serverte følgende startoppstilling:

Joe Hart; John Stones, Phil Jones, Gary Cahill, Leighton Baines; Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson, Jack Wilshere, Raheem Sterling; Wayne Rooney (c), Daniel Sturridge.

Tyskland – Argentina

Kl. 20.45 i Düsseldorf (vises på Viasat Sport, TV10 (S) og TV3 Sport 1, i tillegg til på nettbaserte ViaPlay)

Her blir det altså omkamp; og om ikke det er VM-tittelen som står på spill denne gang, så handler det om prestisje. Det endte som kjent med 1-0 til tyskerne da lagene møttes til VM-finale i Brasil for knappe to måneder siden, men det var et Argentina uten Ángel Di María. Denne gang er den nybakte United-spilleren trolig på plass fra start, og (nesten) like trolig sammen med United-kollega Marcos Rojo. Det må dog stilles et ørlite spørsmålstegn bak sistnevnte ettersom han har hatt begrensede muligheter til å holde formen ved like siden overgangen fra Sporting Lisboa for snart to uker siden.
24-åringen har tilbrakt mesteparten av tiden siden da i Madrid, i påvente av arbeidstillatelse i Storbritannia.

Torsdag 4. september:

Belgia – Australia

Kl. 20.45 i Brüssel

Det har så langt ikke blitt så veldig mye spilletid på Adnan Januzaj denne sesongen, men her, i treningskamp mot «the Kangoroos» og i flere av landets mest fremtredende spilleres fravær, bør 19-åringen ha gode muligheter til å få seg litt hardt tiltrengt kamptrening. Denne gang må han klare seg uten lagkamerat Marouane Fellaini, for han er som kjent skadet og dermed ikke i troppen.

Italia – Nederland

Kl. 20.45 i Bari

Her er det duket for to United-fjes når Daley Blind og kaptein Robin van Persie trolig begge får sjansen, og det nesten helt nede i hælen på den italienske støvelen. Dette blir de oransjes første opptreden siden Louis van Gaal overlot styringen til Guus Hiddink, og markerer dermed innledningen på et nytt kapittel for bronsevinnerne fra Brasil.

Frankrike – Spania

Kl. 21.00 i Paris (vises på Viasat Fotball og TV3 Sport 1, i tillegg til nettbaserte ViaPlay

To gamle rivaler, men denne gang kun med én United-spiller involvert. Patrice Evra er fortsatt med for gallerne, men nå som Juventus-spiller, og dermed må David de Gea ta støyten alene når Spania skal forsøke å vise at de har noe på gang etter sommerens VM-fadese.

Videre …

Fredag er det så klart for Radamel Falcao og Colombia som møter Brasil i Miami, men denne, samt neste ukes landskamper,  kommer vi tilbake til.