Reagerer på Maguire-hets: – Vanskelig å forstå

Ralf Rangnick skjønner ikke hvorfor engelskmennene buet på Harry Maguire på Wembley. Tyskeren tror ikke det samme vil skje på Old Trafford.

Både før og under Englands kamp mot Elfenbenskysten tirsdag kveld uttrykte engelske supportere sin misnøye med Maguire på tribunen.

Gareth Southgate omtalte det hele som en «vits» – og heller ikke Rangnick skjønte hva som hadde skjedd da han fikk høre om episoden i etterkant.

– Det er ganske uvanlig, sa Rangnick på sin pressekonferanse fredag.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde på Wembley for å være ærlig, men jeg er ganske sikker på at det ikke ville skjedd her, og at Red Army står bak kapteinen. Han har spilt bra for United og England, så derfor var det vanskelig å forstå.

rangns
PRESSEKONFERANSE: Ralf Rangnick møtte pressen fredag ettermiddag. Skjermdump: MUTV

Rangnick tror ikke supporterne har noe imot Maguire personlig, og trakk også inn Fred som en spiller som har fått urettferdig kritikk inn i diskusjonen.

– Kanskje handler det om de høye forventningene som stilles og at de sammenlignes med gamle klubblegender, jeg vet ikke. Men Fred, Harry og Scott (McTominay) er viktige spillere med riktige holdninger.

England v Cote D'Ivoire - International Friendly
KRITISERT: Det ble buet på Harry Maguire på Wembley.

I det som var en særdeles kort pressekonferanse, kommenterte Rangnick også kontraktsforlengelsen til Bruno Fernandes.

– Det er veldig gode nyheter for klubben, fansen og Bruno. Det er ingen tvil om at han er en veldig viktig spiller for klubben.

Rangnick fortalte at Edinson Cavani er ute i noen uker med skade, men kom ikke med noen ytterligere oppdateringer i første del av pressekonferansen.