Rashford legger mer press på myndighetene

Marcus Rashford fikk nylig tildelt ærestittelen MBE på grunnlag av arbeidet han har lagt ned for sårbare barn under pandemien. Dette arbeidet fortsetter han med, til tross for at han nå møter motstand hos Boris Johnson.

Man skal ikke lenger enn én uke tilbake for å finne dagen der Marcus Rashford ble tildelt ærestittelen MBE fra dronningen.

Denne uken fortsetter han arbeidet sitt, og har delt en underskriftskampanje med sine 3,4 millioner følgere på Twitter.

Målet er at statsminister Boris Johnson skal utvide perioden hvor blant annet skolebarn kan benytte seg av gratis skolematkuponger til over jul.

Rashford har tidligere snakket om hvordan ordningen selv betydde mye for ham.

– Husker dere da jeg sa at jeg kommer til å trenger deres hjelp… For de millionene som ikke har en plattform de kan høres på, la oss stå som et United Kingdom for å #endchildfoodpoverty, skrev United-spilleren.

LES OGSÅ: Marcus Rashford tildelt ærestittel 

Kampanjen har fått mange tilhengere, og United-spissen har blant annet 20 veldedige organisasjoner i ryggen, mens de håpet å nå 100 000 signaturer (som er antallet signaturer som trengs for at det skal vurderes en parlamentsdebatt om temaet.

Det målet er nå allerede nådd, samme dag som Rashford publiserte underskriftskampanjen.

Her er det Rashford og de veldedige organisasjonene ønsker:

– Ikke skolenes jobb

Rashfords tiltak, som har som mål å redusere mengden barn som går sultne, har allerede fått reaksjoner fra myndighetene.

– Det er ikke skolenes jobb å sørge for at elevene får mat i skoleferiene, sa en Downing Street-talsmann.

De mener den beste måten å støtte landets innbyggere som trenger det, er gjennom Universal Credit, ikke ved at myndighetene deler ut måltider.

– God jul, unger… Det er heller ikke opp til matsentraler å fore millioner av britiske barn, men her er vi [likevel]. Dette [problemet] forsvinner ikke i nærmeste fremtid, og det gjør ikke jeg heller, svarer Rashford i en ny tweet.

 

 

Øker presset

Food Foundation kunne avsløre at 1,4 millioner barn i alderen 8-17 år hadde vært innom matssentralerr over sommerferien, noe som har gjort at Rashford øker presset på Johnson.

– I 2020 er det ingen barn i Storbritannia som skal gå sultne til sengs, og ikke skal de måtte sitte i klasserommet og bekymre seg over hvordan de yngre søsknene skal få spise den dagen.

De walisiske myndighetene annonserte torsdag at de skulle hjelpe med gratis skolemåltider til de som trengte det frem til påsken 2021, en avgjørelse Rashford støtter.

Nå er de engelske myndighetene noe vanskeligere å overbevise, etter at Rashfords innsats under lockdown-perioden førte til en u-sving den gang.

– 61,000 barn i Birmingham alene trenger våre stemmer. Vær så snill, signer underskriftskampanjen, skriver Rashford.