Rashford: – Han er enda yngre enn det jeg var!

Shola Shoretire roses av både Daniel James og Marcus Rashford etter debuten mot Newcastle.

21. februar 2021 kommer nok til å være en dato Shola Shoretire vil huske lenge. Da fikk nemlig den talentfulle angriperen debuten sin for førstelaget til Manchester United.

17-åringen har imponert for klubbens U23-lag denne sesongen, og søndag kveld resulterte det altså med fem minutter på banen i 3-1-seieren over Newcastle.

CLASS OF 2020: Talentet som har slått alle rekorder

Etter innhoppet får unggutten nå ros av noen litt eldre unggutter, blant dem Daniel James.

– Shola har vært flott. Han har vært god på trening, og han har gjort seg fortjent til sjansen, sier matchvinneren, som påpeker Shoretires unge alder.

– Jeg tror han bare er 16 fortsatt, så han har mye å lære, men jeg er kjempefornøyd på hans vegne.

Unggutten fylte riktignok 17 år den 2. februar, men vi skal ikke rette altfor kraftig skyts mot James etter hans gode prestasjon søndag kveld.

En som kan sette seg inn i følelsen av å debutere for United, er Marcus Rashford, som selv kommer fra akademiet. Shoretire har riktignok ett års forsprang på 23-årige Rashford, som debuterte i en alder av 18.

– Han er enda yngre enn det jeg var! utbryter Uniteds nummer ti til MUTV etter kamp.

– Det er et topp øyeblikk. Når en ung spiller gjør debuten sin, bygger de videre på det og det ser vi forhåpentligvis fra ham også, slik at vi får se ham på banen mange flere ganger.

AKADEMIGUTTER: Shola Shoretire erstattet Marcus Rashford på Old Trafford søndag kveld.

Rashford tror Shoretire bare kommer til å vokse når han tilbringer mer tid på førstelaget.

– Han er en spiller med mye kvalitet. Jo mer han trener med oss og spiller med oss, jo mer avslappet kommer han til å være, og da kommer han til å vise sin kvalitet på banen.

LES OGSÅ: Sier startplass mot Sociedad for Shoretire og Diallo er lite sannsynlig

Med søndagens debut er Shoretire den siste i en vanvittig lang rekke akademispillere som har tatt steget opp på førstelaget, noe som har blitt en stolt tradisjon i United-systemet.

Rashford forteller at ungguttene på akademiet får beskjed om å se på og følge dem som tar steget videre.

– På akademiet legger de alltid vekt på å følge fotspor, og det er noe jeg alltid tenkte på da jeg var en ung spiller.

– Jeg ville komme meg på førstelaget og følge fotsporene til andre angrepsspillere som har tatt steget opp fra førstelaget. Det er bare en sirkel, og forhåpentligvis ser de på hans alder at han spiller, og bruker det. Forhåpentligvis får vi inn enda flere av dem, konkluderer Rashford, som scoret 1-0-målet på Old Trafford.