Rashford: – Å hjelpe barna nå er utrolig viktig

Da Marcus Rashford fikk vite at hundretusener av barn ikke fikk tilgang på viktige måltider etter at skolene stengte, tok United-spissen affære.

Sammen med veldedighetsorganisasjonen FareShare har Rashford nå engasjert seg for å hjelpe vanskeligstilte barn i Manchester.

Det skjer etter at skolene i Storbritannia ble stengt som følge av coronaviruset.

LES OGSÅ:
Rashford om skaden: – Føler meg ti ganger bedre

– Vil hjelpe den nye generasjonen

Rashford har allerede engasjert seg i flere ulike veldedighetsprosjekter. Mandag morgen forklarte han til BBC Breakfast hvorfor han nå også engasjerer seg i arbeidet med å hjelpe vanskeligstilte barn.

HJERTE AV GULL: Marcus Rashford har nå engasjert seg for å hjelpe vanskeligstilte barn som følge av coronaviruset.

– Jeg prøver å hjelpe den neste generasjonen på en god måte. Jeg har engasjert meg i arbeid med å hjelpe barn tidligere og da jeg hørte at skolene skulle stenges visste jeg at det var mange som ikke kom til å få gratis skolemat, forklarer United-spissen.

– Da jeg gikk på skolen fikk jeg gratis måltider på skolen fordi mamma ikke var hjemme før klokken seks på kvelden, så mitt neste måltid ville gjerne ikke ha blitt servert før nærmere klokken åtte på kvelden, sier han.

Så langt har organisasjonen FareShare, med Rashford i spissen, samlet inn over 100.000 pund som vil gi skolemat til 400.000 barn i Manchester-området.

Dette kommer på toppen av en samlet donasjon fra Manchester United og Manchester City, der klubbene gikk sammen om å støtte Trussell Trust som deler ut gratis mat til trengende i Manchester.  

– Jeg tror det er viktig i disse tøffe tidene at klubbene jobber sammen om å utrette en forskjell når det er noe viktigere enn fotball som skjer, så begge klubbene fortjener ros, sier Rashford.

Ser gamle kamper

Marcus Rashford har vært ute med skade etter at han fikk påvist et tretthetsbrudd i ryggen i januar. Han innrømmer at både han og lagkameratene savner fotballen, men at hans egen opptrening går bra.

– Det handler om å være tålmodig. Jeg har trent hardt på ergometersykkel og fulgt treningsprogrammet jeg har fått fra klubben, sier Rashford. 

I tillegg har 22-åringen sine egne fritidssysler for å få tiden til å gå.

SNART TILBAKE: Marcus Rashfords opptrening går etter planen og 22-åringen håper å være tilbake når fotballen igjen ruller.

– Jeg spiller FIFA og jeg har lest mange ulike bøker. Det er viktig å være positiv. Jeg tar det dag for dag, men men det kan være vanskelig når det ikke er så mye på TV. Jeg har sett mange gamle kamper, avslører Rashford.

United-angriperen avslører også at han er dommer i en diktkonkurranse for barn med nedsatt hørsel og at han lover å dele ut premiene personlig så snart myndighetenes restriksjoner blir opphevet.