– Rafael er ute

OPPDATERT 14.30 Rafael da Silvas hamstringskade har ikke sluppet taket, men Jonny Evans er klar igjen. Det opplyste Sir Alex på dagens pressekonferanse.

Han kunne også fortelle at Nemanja Vidic kanskje ikke er riktig klar for å starte ennå, og bekreftet ellers at Shinji Kagawa begynner å trene sammen med resten av av førstelagsspillerne på mandag, julaften.

– Vida gjør det veldig bra på trening, så nå gjelder det bare å finne rette tidspunkt til å hente ham tilbake. Det vil gi meg flere alternativer, sammen med Smalling, Jones, Ferdinand og Evans.

– Rafael er fortsatt ute med sin hamstringskade, og likeså er Nani fremdeles skadet. Evans derimot er frisk igjen.

Om Jonny Evans’ nye kontrakt:

– Vi er veldig fornøyd med den. At han fikk den nå samsvarer med vår politikk om å belønne spillere som er inne i andre år av gjeldende avtale. Han har hatt en fantastisk karriere hos oss, og han utvikler seg hele tiden. Han har hatt sine skadeproblemer, men forhåpentligvis ligger det nå bak ham.

Om søndagens motstander, Swansea City:

Manageren røpet at han absolutt ikke ser for seg noen enkel oppgave når han søndag sender laget sitt ut på Liberty Stadium. I fjor kom United unna med en 1-0-seier, et resultat Sir Alex helt sikkert vil være svært fornøyd med dersom elevene hans skulle klare å oppnå noe tilsvarende ved denne anledning.

– Dere har jo selv sett resultatene de har oppnådd, og den fremgangen de har vist som fotballklubb de senere årene. Men det som betyr mest for meg er at de forsøker å spille fotball og har mot til å spille på sin måte. Det er bra.

Om juleprogrammet:

– På denne tiden av året kommer utfordringene på løpende bånd, frem til cupen starter den 5. januar. Det blir derfor viktig å benytte hele troppen, og det samme gjelder når det kommer til laguttak. Men forhåpentlig kommer vi oss igjennom det på en slik måte at vi beholder den posisjonen vi innehar i øyeblikket.

– Tull og tøys!

Sir Alex benyttet også anledningen til å avvise det han kalte mediespekulasjoner om at Paul Scholes skal ha fortalt venner at han har bestemt seg for å legge opp ved sesongslutt. Årsaken er at han selv ikke har pratet med Scholes om dette temaet.

– Men det er interessant, siden Scholesy selv sier veldig lite. Det ville overraske meg om han røpet noe slikt til en venn før han sa det til meg, noe han ikke har gjort. Så det kan avfeies, sa Sir Alex, før han gikk over til å gi sin respons til tilsvarende spekulasjoner rundt Ryan Giggs og Rio Ferdinand:

– Jeg tror Giggs kan spille ett, kanskje to år til, og Rio har jo vist fantastisk form. Dette er spekulasjoner man kan forvente seg rundt spillere som går på ettårskontrakter, men selv ville jeg ikke ha festet noe særlig lit til dem, sa Ferguson om den saken.