Rafael liker Solskjær mye bedre enn Van Gaal: «Elsker» den ene og tror den andre «hater brasilianere»

Det er en dårlig skjult hemmelighet at samarbeidet mellom Rafael da Silva og Louis van Gaal ikke fungerte optimalt, da de to jobbet sammen under 2014/15-sesongen – Van Gaals første i klubben, og Da Silvas siste.

Tallene taler for seg selv – backen fikk ikke starte flere enn seks kamper for Uniteds førstelag den sesongen. Legger man også den nåværende Basaksehir-spillerens senere uttalelser til grunn, er det åpenbart at de to ikke akkurat var de beste kameratene på Old Trafford.

Da Silva har uttalt at han ikke «likte seg under Van Gaal» og i forbindelse med lanseringen av biografien om seg selv og broren Fabio, gjentar 31-åringen kritikken.

– Jeg fikk aldri noen forklaring. Da Van Gaal kom, sa han bare: «OK, du drar», hevder Da Silva overfor The Athletic.

Anklager Van Gaal for å hate brasilianere

Den fyrrige forsvareren mener at den nederlandske treneren, som ifølge Telegraaf nå er klar til å returnere til rollen som landslagstrener for sitt hjemland, allerede hadde bestemt seg for å kvitte seg med ham før de i det hele tatt hadde møttes.

Van Gaal skal ha gitt uttrykk for avgjørelsen allerede på sin første dag i Manchester.

– Han kom inn med en idé om hvilke spillere han ønsket og hvilke spillere som var uønsket, og han satte i gang med å gjøre de endringene umiddelbart. 

Van Gal
IKKE SÆRLIG GOD STEMNING: Louis van Gaal og Rafael da Silva hadde ikke tidenes beste forhold i løpet av tiden sammen i United.

Dermed ble det bare seks starter og i alt elleve opptredener for Da Silva under Van Gaal. Sommeren 2015 ble han solgt til franske Lyon, der han rakk å spille 139 kamper på fem år.

Brasilianeren sier at Van Gaal aldri fortalte ham hvorfor han ikke ønsket ham med videre.

Han har dog en teori.

– Jeg har hørt et par forklaringer fra andre folk, og til og med før han kom, sa folk til meg at han hatet brasilianere, sier backen.

Da Silva sier videre at det hele angivelig skal ha startet under Van Gaals tid i Barcelona, der han skal ha rølet uklar med stjernespiller Rivaldo. Angriperen ble der henvist til benken, en avgjørelse han ikke skal ha hatt mye til overs for.

LvG
MENER DA SILVA SIMPELTHEN BLE UTDANKET: Louis van Gaal mener at en omskolert Antonio Valencia rett og slett holdt Rafael ute av United-laget.

Van Gaal sier på sin side at avgjørelsen om å sende Da Silva bort rett og slett handlet om at brasilianeren ikke var god nok.

– Du kan ikke se for deg at et menneskelig vesen eller en trener – om han synes at én brasiliansk spiller er uprofesjonell – tenker det samme om hele den brasilianske befolkningen, sier Van Gaal.

– Han (Da Silva) ble spilt ut av laget av Antonio Valencia. Helt ærlig, han tapte kampen med Valencia. Jeg transformerte Valencia fra høyrekant til høyreback. Han spilte der også etter min avgang, for treneren José Mourinho. Så var det et dårlig valg av meg? spør Van Gaal seg.

– Neste sesong er de ligamestre

Uansett hva årsaken til avgjørelsen var, er det liten tvil om at både Rafael og Fabio da Silva er mye mer fornøyde med Uniteds nåværende manager, Ole Gunnar Solskjær.

Fabio spilte under nordmannen da han trente Cardiff og forteller at han har et godt forhold til kristiansunderen.

Bournemouth v Cardiff City - Pre-Season Friendly
DRO TIL WALES: Etter United ble neste stopp Cardiff for Fabio, som blant annet hadde Ole Gunnar Solskjær som trener i dragelandets hovedstad.

Nå mener han at Solskjær er riktig mann til å lede United helt tilbake til toppen av engelsk fotball.

– Du kan se at United begynner å likne en familie igjen. Han er rett mann, han samler alle. Og neste sesong – ligamestere! Jeg har virkelig troen på det. Jeg sier det til deg nå – noe fantastisk er i emning, sier Fabio.

Han får støtte av tvillingbror Rafael, som mener United har vist god utvikling under Solskjær.

– Hvis du ikke ser at United er bedre enn før, ser du ikke på samme sport som det jeg gjør. Jeg håper de kan løfte trofeet, fordi jeg elsker Manchester United og jeg elsker Ole også.