Queiroz ute av VM

Carlos Queiroz kan ikke plusse på VM-pokalen i trofésamlingen, og gir seg som Iran-landslagssjef.

Uventet? Nei, definitivt ikke. Men onsdag kveld ble det i alle fall klart at Iran ikke vinner fotball-VM i 2014 heller. Det ble en sisteplass for Iran i gruppe F.

Dette til tross for at de har dyktige Carlos Queiroz – Uniteds assistent i 2002/03 og fra 2004 til 2008 – som landslagssjef.

Men før onsdagens kamper kunne Iran fortsatt avansere, selv om de ikke hadde scoret et eneste mål. Mot Nigeria i første kamp holdt de tett, og mot Argentina og Messi holdt det godt organiserte Iran-laget nesten tett, og det ene poenget var nok til at en seier mot Bosnia i siste kamp ville holde om de fikk litt hjelp fra Argentina mot Nigeria.

Argentina slo Nigeria, men Irans forsvarsmur holdt ikke mot Bosnia, og Queiroz kunne registrere at Bosnia var et bedre lag. Det ble 3-1 til Bosnia, så om ikke annet så fikk de i alle fall endelig seg et mål i dette mesterskapet.

queiroz (650 x 358)

IKKE NOK: Det hjalp ikke med dyktige folk på sidelinjen. De med drakter og fotballsko var rett og slett ikke gode nok.

Argentina vant gruppen, med Nigeria på andreplass. Nigeria møter etter alt å dømme Evras Frankrike i åttendedelsfinalen. Om Valencias Ecuador klarer andreplassen så venter Argentina.

Queiroz gir seg nå som Iran-sjef.