Preview: Semifinale FA Youth Cup

Paul McGuinnes’ gutter møter Chelsea på Stamford Bridge til første semifinale i FA Youth Cup søndag.

Det er ikke bare i Champions League United og Chelsea kjemper om cupavansement i disse tider. I morgen skal nemlig Uniteds U 18-lag ut i sesongens hittil viktigste kamp, når Chelsea venter i den første semifinalen i FA Youth Cup. Kampen spilles på Stamford Bridge, mens returmøtet spilles på Old Trafford onsdag 20. april. Vinneren av disse oppgjørene møter Sheffield United i finalen, etter at ‘Blades’ allerede har slått Aston Villa 3-0 sammenlagt i den andre semien.

Chelsea:

For å komme til finalen i den prestisjetunge turneringen, må altså Chelsea slås, og det blir på ingen måte noen enkel oppgave for Paul McGuinness’ menn. Chelsea er regjerende mester i turneringen, og har dette året nådd semifinalen etter i tur og orden ha slått Sunderland 2-0, samt Arsenal, Barnsley og Watford på hjemmebane – alle 2-1. Chelseas stjernespiller er 18 år gamle Josh McEachran, som allerede har fått med seg 15 førstelagskamper for Chelsea og er fast innslag i Englands U 21-tropp.

Manchester United:

I Manchester Uniteds U 18-tropp er det kun Ravel Morrison, som kom inn på banen på overtid i ligacupkampen mot Wolves i oktober. som kan vise til førstelagskamper. Dessverre er stortalentet suspendert i morgendagens kamp, etter å ha pådratt seg rødt kort for reservelaget mot Newcastle i mars. Også toppscorer John Cofie er uaktuell etter å ha gjennomgått en kneoperasjon.

Morrison og Cofie kan komme til å bli savnet i morgendagens kamp, men United har fortsatt mange lovende unggutter som kan bli tungen på vektskålen mot Chelsea. Av de to mest lovende, og mest dominerende denne sesongen, er Paul Pogba og Ryan Tunnicliffe, som styrer Uniteds midtbane. En annen spiller verdt å merke seg, er angriper Will Keane, som nylig gjorde comeback etter skade. Siden Cofie er ute, er det gode muligheter for at Keane, til tross for lite spilletid etter skaden, starter på topp.

Uniteds vei til semifinalen:

United har hatt en tøff vei til morgendagens semifinale. Alle kampene har vært mot juniorlag fra Premier League-klubber, med unntak fra 3. rundekampen mot Portsmouth, og alle er blitt vunnet med ett mål. Kvartfinalen mot erkefiende Liverpool på Anfield var den mest dramatiske av dem alle. Der vant United 3-2 etter å ha tilbake etter å ha ligget under 2-0. Kampen inneholdt også fire røde kort og straffespark.

Under ser du en oversikt over Uniteds vei til semifinalen (trykk på resultatene for å lese mer om hver enkelt av kampene).

3. runde: United – Portsmouth 3-24. runde: West Ham – United 0-15. runde: United – Newcastle 1-06. runde: Liverpool – United 2-3

Stolt historie

Manchester United har en stolt historie i FA Youth Cup. Klubben vant turneringen de fem første årene den ble arrangert (1953-57), og har vunnet den totalt ni ganger, noe som er rekord. I tillegg til de fem første årene vant United turneringen også i 1964, 1992, 1995 og 2003. Fra 1992-årgangen kom spillere som David Beckham, Nicky Butt, Gary Neville og Ryan Gigs, som alle senere etablerte seg som stjerner i den røde trøya og vant etterhvert den gjeveste Europacupen sammen i 1999.

Sist United var i finalen ble det tap mot Liverpool på straffesparkkonkurranse. Dette skjedde i 2007. Nå er muligheten der på nytt for å nå en finale, men da må altså Chelsea slås.

Avspark første semifinale i FA Youth Cup mellom Chelsea og Manchester United er i morgen klokken 13.30 (skandinavisk tid). Kampen spilles på Stamford Bridge.