Preview AC Milan – United

Sir Alex insisterer at United har reist til Milano for å angripe. Carlo Ancelotti kaller en Champions League-finale en utopisk drøm.

Uniteds stopperduo Nemanja Vidic og Rio Ferdinand er med i troppen mot Milan. Sir Alex innrømmer imidlertid at han er forferdelig i tvil hvorvidt han skal våge å bruke de to fra start. Ferdinand kom åpenbart tilbake for tidlig etter strekkskade, da han hinket ut mot Middlesbrough 21. april. Vidic har ikke spilt siden han brakk kragebeinet 31. mars.

– De er begge friske, men spørsmålet er om de er 100 prosent klare for kamp. Det er alltid en risiko i slike tilfeller, spesielt med den type skade som Vidic har hatt, sier Uniteds manager.

Fem mann ute

Også Louis Saha er med i troppen. Den franske spissen spilte de siste 13 minuttene mot Roma 4. april, men fra start har han ikke spilt siden Reading-kampen 27. februar. Kaptein Gary Neville, Ji-sung Park, Mikael Silvestre og Craig Cathcart er definivte ute med skader. Samtidig er Patrice Evra suspendert. Cristiano Ronaldo, Paul Scholes og Gabriel Heinze er alle ett gult kort unna suspensjon. Med andre ord: En eventuell finale vil ryke for den eller de av Ronaldo, Scholes og Heinze som måtte få gult kort i kveld. Spesielt for Scholes personlig vil en suspensjon være ekstra ille. Scholesy var, som mange vet, suspendert sammen med Roy Keane, da United løftet Champions League-trofeet i 1999. Fergie er ikke spesielt bekymret for at Milan satser på å provosere trioen til å få gult kort.

– Jeg tror ikke Milan vil gjøre det. Delvis fordi de ikke har noe å tjene på det, og delvis fordi det ligner ikke deres stil.

United vant som kjent 3-2 hjemme. Uavgjort holder for finaleplass for oss, men Fergie sier at det blir ikke noe defensivt opplegg fra Uniteds side på San Siro.

– Realistisk sett er Milan store favoritter til å score. Vi håper å unngå det, men vårt sikkerhetsnett består i å score selv. Å legge seg ned ved egen 16-meter vil ikke gjøre verken meg, laget eller fansen noe godt. Skal vi klare det, skal vi gjøre det på vår måte. Skal vi tape, skal vi også gjøre det på vår måte, sier United-sjefen videre. Underforstått: Angrep er beste forsvar!

Maldini ute for Milan

Kollega Carlo Ancelotti innrømmer at en finale i Athen var ikke i hans tanker i fjor sommer, etter skandalen som rammet flere italienske klubber, inkludert AC Milan. Milan fikk åtte poengs fratrekk i Serie A, men fikk delta i Champions League.

– Ved sesongstart sa jeg at en finale i Athen var en utopisk drøm. Men snart er drømmen virkelighet. Dette laget har vist stor samhold under vanskelige tider.

Wayne Rooney er mannen Ancelotti peker ut som den største trussel for Milan.

– Manchester Uniteds farligste spiller er uten tvil Rooney. Men selv om vi skulle få et mål imot, er det ingen krise. Vi vet vi er gode nok til å score mer enn ett mål.

Milans kaptein og legende Paolo Maldini er eneste spiller som er skadet for Milan. 38-åringen er ikke blitt klar av skaden han fikk på Old Trafford. Kakhabar Kaladze eller Daniele Bonera vil vikariere for Maldini i forsvaret, ved siden av Alessandro Nesta.

Ellers er det ventet at Filippo Inzaghi spiller for Milan fra start. Inzaghi var mannen som scoret de to målene da Juventus gikk opp til 2-0 etter kun elleve minutter i semifinalen 1999. Da United heroisk snudde kampen, og vant 3-2.

– Vi må gå til kampen med samme mot og innstilling som vi gjorde i Torino, sier Fergie, og sikter til semifinalen 1999.

Dårlig statistikk

Mens United har en fantastisk semifinale-statistikk i FA-cupen, er det ikke så hyggelig lesning i SerievinnerCup/Champions League. Årets semifinale er Uniteds totalt niende, og kun i 1968 og 1999 har vi vunnet. Begge ganger vant United som kjent siden også finalen. I 1957, 58, 66, 69, 97 og 2002 er år hvor vi tapte i semifinalen.

AC Milan har spilt i totalt ti finaler i Champions League/Serievinnercup, og i seks av disse har Milan også vunnet finalen. Senest var i 2003 på Old Trafford.

United har møtt Milan tre ganger før i Serievinnercup/Champions League. 19558 (semi), 1969 (semi) og 2005 (1/8-finale). Ved alle tre anledninger tapte United.

I kveld blir det avgjort. Hvem som møter Liverpool i Champions League-finalen 23. mai i Athen. Det står mellom AC Milan og Manchester United.