PREVIEW: Hull – United

Kan United-gutta gi sjefen den perfekte bursdagspresangen?

Mange drømmer om en retur til Wembley. Men først må Hull ryddes av veien i semifinalen.

Det vil i så fall være en perfekt bursdagsgave til Jose Mourinho som fyller 54 år torsdag. 

Mourinhos menn har ikke tapt en fotballkamp siden starten av november, og er store favoritter til å ta seg til en finale når de møter Hull til returoppgjør i ligacupen.

United har en 2-0-ledelse å gå på, og Hull må derfor score fire ganger for å gå direkte videre hvis de røde djevlene klarer å finne nettmaskene på KCOM Stadium. Med 3-1 blir det ekstraomganger, siden bortemålsregelen kun gjelder etter 120 minutter.

LES OGSÅ: Ferguson om Mourinho

Kampstart er 20.45, og kampen sendes på Eurosport.

Manchester United

jmman
MANGE VALGMULIGHETER: En nyklipt José Mourinho kunne melde om en skadefri tropp på pressekonferansen onsdag.

Selv om United «kun» har spilt uavgjort i sine to siste kamper, er det vanskelig å klage på formen. 17 strake kamper uten tap er rett og slett imponerende.

Men på grunn av litt for mange ett-poengere, er det hele 14 poeng opp til serieleder Chelsea med 16 kamper igjen. Dermed må vi mest sannsynlig sette vår lit til cupene med tanke på trofésanking denne sesongen, og i ligacupen har vi en ypperlig mulighet.

LES OGSÅ: Young ønsker seg utlån?

På pressekonferansen onsdag kunne Mourinho melde at troppen var skadefri. Eric Bailly er dog ikke aktuell for torsdagens kamp. Han har reist hjem fra Afrika-mesterskapet og er trolig først aktuell til søndagens kamp mot Wigan i FA-cupen.

Eric Bailly: Snart tilbake på Carrington.
IKKE MED: Eric Bailly.

Luke Shaw er en av spillerne som fort kan få muligheten torsdag, men samtidig er det mye som står på spill, og venstrebacken har ikke spilt kamp på lang tid. 

Det er vanskelig å si hvilket lag Mourinho velger med tanke på at han har to måls forsprang på Hull. Wigan-kampen i helgen bør være en fin anledning til å spare en del spillere, så det er ikke akkurat lett å gjette hvilke elleve portugiseren velger på KCOM Stadium.

Forrige gang United vant ligacupen var for sju år siden. I fjor ble det tap allerede i fjerde runde for Middlesbrough. Mourinho har gode minner fra turneringen og gikk til topps tre ganger med Chelsea.

Hull

Torsdagens hjemmelag kan ikke skryte på seg samme form som United, men tok en svært viktig seier mot Bournemouth i forrige hjemmekamp.

De tapte 0-2 mot Chelsea i London sist, og har kunnet vunnet én av de siste 10 kampene i Premier League. Laget ligger på 19. plass og kommer nok til å kjempe en tøff kamp for å overleve hele veien inn.

LES OGSÅ: Hull uten toppscoreren

Deres nye trener, Marco Silva, bekreftet at toppscoreren Robert Snodgrass ikke blir med mot United. Skotten er på vei bort fra klubben, og Hull skal ha akseptert et bud på 10 millioner pund fra Burnley.

OSLO, NORWAY - OCTOBER 10: Omar Elabdellaoui of Norway during the UEFA EURO 2016 Qualifying match between Norway and Malta at Ullevaal Stadion on October 10, 2015 in Oslo, Norway. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
NY MANN: Omar Elabdellaoui ble forrige uke den tredje nordmannen i Hull.

I tillegg er Markus Henriksen, Ryan Mason, Moses Odubajo, Alex Bruce, Will Keane og Greg Luer ute med skader. Curties Davies er tvilsom, mens Jake Livermore har forlatt klubben. 

Derimot kan det være duket for to nordmenn fra start likevel. Adama Diomande startet mot United sist, og for noen dager siden ble det klart at Omar Elabdellaoui blir Hull-spiller.

Det har også Oumar Niasse og Evandro blitt, så det blir spennende å se hvor mange av nykommerne som får sjansen.

Dommeren

Everton v West Ham - Premier LeagueJonathan Moss, oftest kjent som Jon Moss, har fått æren av å dømme semifinalen. Man skulle kanskje tro at det skulle bety ulykke for United å bli dømt av en mann som bor i Leeds, men de røde djevlene har aldri tapt en kamp Moss har dømt.

46-åringen har dømt United ved to anledninger denne sesongen, borte mot Hull i august og i 1-1-kampen hjemme mot West Ham noen måneder senere.

José Mourinho er kanskje ikke like stor fan av dommeren, etter at han ble sendt på tribunen i kampen mot West Ham etter å ha sparket en vannflaske da Paul Pogba fikk gult kort for filming.

Siden den gang har United kom inn i flytsonen, og The Special One har gått fra endeløs frustrasjon til stor glede.

Så får tiden vise om han får noen grunn til å irritere seg over Moss torsdag kveld.

Scoringsvarsel:

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.