– Prestasjonen er ekstra spesiell

TORINO: – Manchester United har levert sterke prestasjoner her før, men da var laget kanskje Europas beste. I dag er det vi som slår Europas kanskje beste klubb på deres bane, sier Mourinho.

José Mourinho var lykkelig. Han var lettet og han var meget fornøyd.

Men mest av alt var portugiseren opptatt av å fortelle united.no og resten av det det fremmøtte pressekorpset nøyaktiv hvor spesiell onsdagens Champions League-seier mot Juventus faktisk er.

– Gjør prestasjonen enda større

– United har hatt store kvelder her før også, men da var United også kanskje det beste laget i Europa. I dag slår vi et lag som er en av favorittene til å vinne hele turneringen. Kanskje den største favoritten. Vi spiller en meget god kamp mot et fantastisk lag, sier Mourinho.

Børsen: Bursdagsbarnet var Uniteds beste

Portugiseren innrømmer at United hadde fru Fortuna på sin side, men synes ikke uavgjort ville vært ufortjent. 

VANVITTIG SNUOPERASJON: Marouane Fellaini og Luke Shaw iler til for å gratulere Ashley Young med innlegget som ga United den uhyre viktige 2-1-scoringen.

– Det som er viktig å huske på er at mange av spillerne mine ikke har spilt i slike store kamper før, mens mange av Juventus-spillerne er vant til slike store anledninger. Jeg synes vi presterte opp mot maksimalt av det man kan forvente av oss, sier Mourinho.

Så fortsatte han, fremdeles veldig rolig:

– Vi kunne tapt, og vi kunne stått igjen med uavgjort, noe jeg synes vi fortjente. Men vi scorer et mål helt på slutten og tar med oss alle de tre poengene. Jeg vet ærlig talt ikke hvem som scoret, men det spiller mindre rolle så lenge vi vant, sier Mourinho.

Innbytterne ga oss ny giv

Cristiano Ronaldos scoring etter knappe timen kom ikke som noen stor overraskelse.

Provoserte hjemmefansen: Mourinho om jubelscenene

Før portugiserens stjernetreff hadde Juventus produsert sjanser på løpende bånd, men både en god David De Gea og svake avslutninger hadde sørget for at United hang med.

– Etter scoringen så det ut som vi mistet litt piffen og vi trengte å gjøre noen endringer, forklarer Mourinho.

Portugiseren har mange ganger vist hvilken eminent taktiker han kan være, og snuoperasjonen mot Juventus var intet unntak.

Innbytter Juan Mata skrudde nydelig ballen i mål på frispark med fire minutter igjen på kampuret.

SLAPP JUBELEN LØS: Mot Chelsea glapp seieren i sluttsekundene. Mot Bournemouth og ikke minst Juventus sikret United alle tre poengene i sluttsekundene.

Der og da ikke et resultat som ville endret på det faktum at United måtte reist til Valencia i desember og unngått tap for å sikre avansement til åttedelsfinalen.

Men kampen var ikke ferdig.

En annen innbytter, Marouane Fellaini, rev og slet i de solide midtstopperne til Juventus som plutselig så ut som de hadde skulket undervisningen på Harvard.

– Fellaini var savnet sist gang vi møtte Juventus. Han var veldig viktig for å gi oss liv igjen da vi lå nede. Fellaini ga oss sjansen til å skape situasjoner slik vi gjorde. Vi klarte å ryste dem og vi skapte sjanser og scoret et veldig viktig mål. Marcus Rashford hadde også en stor sjanse til å score, sier Mourinho.

– Jobben er ikke gjort

Med seieren mot Juventus kan United allerede være sikret avansement når den siste gruppekampen mot Valencia spilles. Men da må Young Boys slås på Old Trafford, mens Valencia må tape poeng i Torino mot et Juventus-lag som nå plutselig har alt å spille for.

Mourinho nekter å innkassere noe på forskudd.

FRISPARKSPESIALIST: Juan Mata besørget utligningen for United med et velplassert frispark. Men det var mer i vente fra United…

– Vi er ikke kvalifisert ennå selv med denne seieren. Det er fremdeles en jobb å gjøre. Men vi har spilt mot Chelsea og Juventus borte, og det er de to beste lagene vi har møtt denne sesongen. Vi spilte to veldig gode kamper og det er slik vi ønsker å fremstå, sier han.

Og understreker poenget sitt nok en gang.

– Vi ønsker å dra til hver stadion for å vinne, uansett hvem vi møter.