Slik spilte de utlånte

OPPDATERT 20.15: Se video av Nick Powells mål, og les om hvordan alle de utlånte gjorde det.

Lørdag 21. desember

Birmingham 0-0 Nottingham Forest

Jesse Lingard var i startoppstillingen da Birmingham tok i mot Nottingham Forest lørdag. Den utlånte United-spilleren fikk spille 80 minutter før han ble byttet ut til fordel for Aaron McLean. To minutter senere ble Nottinghams Darius Henderson utvist, men det endte målløst på St. Andrews. Bimringham er i øyeblikket en midthavsfarer, med nesten like stor avstand til både opprykk og nedrykk.

Derby 3-1 Doncaster

Forrige helg ble Michael Keane sittende hele kampen på benken. Det kunne han fort ha gjort i dag også, men etter 25 minutter måtte midtstopper Richard Keogh kaste inn håndkleet på stillingen 1-0 til hjemmelaget. Samme skjebne gjaldt Federico Macheda, som ble byttet inn etter 41 minutter da Chris Brown (nei, ikke mannen bak superhiten «Yeah 3x») måtte si takk for seg. I det 78. spilleminutt fastsatte Craig Bryson sluttresultatet til 3-1, noe som betyr at Derby henger med i kampen om direkte opprykksplass, henholdsvis to og tre poeng bak QPR og Burnley.

Burnley 2-1 Blackpool

Jack Robinson var mannen som ble plassert på venstreback for bortelaget, noe som betydde at Tyler Blackett måtte innfinne seg på benken også denne helgen. Bortelaget har opplevd mye motgang den siste tiden, og det ble ikke bedre da storscoreren Danny Ings sendte hjemmelaget foran etter syv minutter. Tidligere United-spiller, Craig Cathcart, utliknet 17 minutter senere, men Scott Arfield sørget for at hjemmelaget beholder tabelledelsen etter 2-1 på Turf Moor.

Ipswich 1-1 Watford

Det var på ingen måte overraskende at Ryan Tunnicliffe var å finne i hjemmelagets lagoppstilling. Midtbanekrigeren fikk den venstre indreløperrollen da Watford kom på besøk lørdag, og var på banen gjennom hele kampen. David McGoldrick sendte hjemmelaget foran, men Troy Deeney slo tilbake for Watford. Ipswich befinner seg dermed på niendeplass, tre poeng bak sjetteplassen som gir kvalifisering.

Wigan Athletic v Bolton Wanderers - Sky Bet Championship

Reading 1-2 Wigan

Uwe Rösler fikk en fin start på sin Wigan-karrière da Bolton ble slått 3-2 på DW Stadium. I midtuken startet Wigan bra og tok ledelsen mot Sheffield Wednesday, men kampen ble avbrutt på grunn av værforholdene. Lørdag fortsatte imidlertid oppturen da laget tok en sterk 2-1-seier borte mot opprykksjagende Reading. Chris McCann sendte hjemmelaget i føringen, før Nick Powell doblet ledelsen for bortelaget etter bare 12 minutter.

I pausen ble Powell erstattet av Will Keane. Sistnevnte kunne ikke gjøre noe med Pavel Pogrebnyaks reduseringsmål, men det var heller ikke nødvendig. Flere mål ble det ikke, og Wigan fortsetter å klatre på tabellen. Laget er kun seks poeng bak sjetteplassen som gir opprykkskvalifisering, attpåtil med én kamp mindre spilt.

Nick Powells mål kan du se under (se fra 00.30 om du kun er interessert i Powell-målet):

Walsall 2-0 Carlisle

Både Ben Amos og Tom Lawrence spilte hele kampen, men kunne ikke forhindre at Carlisle tapte 2-0 borte mot Walsall. To scoringer fra henholdsvis Sawyers og Lalkovic sørget for at hjemmelaget tok en komfortabel seier.

Paços de Ferreira 0-0 Rio Ave

Lørdag møtte Bébés nåværende klubb hans forrige utlånsklubb. Den United-eide spilleren måtte innfinne seg på benken fra start. I pausen ble han imidlertid byttet inn, men portugiseren klarte ikke å hjelpe laget sitt med å score det avgjørende målet. Dermed endte det målløst på Estádio da Mata Real.

Søndag 22. desember

Groningen 5-2 NEC Nijmegen

Noen utlånte spiller også på bittelille julaften, og en av dem var Marnick Vermijl. Den belgiske backen startet bortekampen mot Groningen, og fikk være på banen hele kampen. Som resultatet tilsier gikk det ikke helt som smurt for laget hans defensivt, men siden han ikke ble byttet ut kan vi kanskje anta at han ikke var verstingen. Det kan i det hele tatt se ut, ut fra hvem som hadde målgivende pasninger, som om målene ble skapt på Groningens høyreside. NEC Nijmegen må feire jul helt nederst på tabellen.

Real Zaragoza 0-0 Real Murcia

Ángelo Henríquez spilte fra start i dette oppgjøret i den nest øverste divisjonen i det spanske ligasystemet, men klarte ikke å komme på scoringslisten. Det gjorde heller ingen andre, så det ble 0-0. Henríquez ble byttet ut med bare få minutter igjen, og ble erstattet av den lokale unggutten Diego Suárez. Hjemmelaget Zaragoza var på det tidspunktet blitt reduserte til ti mann, etter en utvisning med litt over ti minutter igjen.

PS! Davide Petruccis Royal Antwerp har ikke vært i aksjon denne helgen siden de allerede har tatt juleferie.