Pogba viste glimt av storform

SPEIDERRAPPORT: Paul Pogba lot pasningsfoten tale for seg tirsdag.

Se video av målene nederst i saken.

Supporterklubbens Dag Langerød har fulgt Paul Pogba i landslagspausen. Fredag fikk han 25 minutter da Frankrike tapte hjemme mot Colombia, mens han tirsdag spilte fra start borte mot Russland, en kamp Pogba og Frankrike til slutt vant 3-1.

Utgangspunkt:

Paul Pogba var direkte svak for United før landslagspausen, faktisk sjokkerende svak da han kom innpå som innbytter mot Sevilla og deretter var han ubenyttet reserve i FA-cupkampen mot Brighton.

Er det bare formen, eller hva var det? Før tirsdagens kamp fikk han også kritikk i Frankrike for å lansere en egen TV-serie i hjemlandet, en serie som skal ta seeren med inn i Pogbas verden. Christphe Dugarry var en av dem som var svært kritisk.

Offensivt:

Kylian Mbappe scoret to mål, men Paul Pogba var den kreative kraften i det franske laget. Han startet som høyre (!) indreløper, skiftet litt posisjoner utover i kampen, men undertegnede talte fire vellykkede gjennombruddspasninger de første 45, og det var vel de fire eneste ordentlige gjennombruddspasningene fra det franske laget før hvilen.

Etter fire minutter sendte han Mbappe gjennom, uten at det ble uttelling. Etter 27 minutter fant han Ngolo Kante i bakrom, og nok en gang endte det med nesten-scoring for Mbappe, men fem minutter før pause fungerte det. Pogba spilte fint gjennom Mbappe som gjorde 1-0. Paris St. Germain-spilleren løp så rett over til United-spilleren for å feire.

Rett før pause spilte han også gjennom Anthony Martial, som gikk overende i feltet i god posisjon, men uten å få straffe fra dommeren.

Fire minutter ut i 2. omgang skaffet han så et frispark på 20 meters hold. Han tok det selv, skjøt hardt og godt plassert helt inne ved nærmeste stolpe. Keeper rakk ikke bort, og dermed var 2-0 et faktum.

Han feiret med å ta skjorta halvveis over hodet, og vise frem en hyllest til sin far – mens han strakk to armer og kikket mot himmelen.

Pogbas selvtillit så ut til å vokse etter dette, og han «tok mer plass», var mer dominerende, selv om han ikke var involvert i avgjørende situasjoner utover kampen.

Defensivt:

Rufsete, tenkte jeg lenge, og Pogbas største kvaliteter er ikke førsteforsvarjobben eller det defensive. Det var det heller ikke i denne kampen, men han tok i alle fall defensive løp helt frem til siste minutt – noe som må være positivt.

Det skal også legges til at jeg synes Pogba leverte en skrall kamp defensivt da han ble byttet inn mot Colombia før helgen, et Colombia som altså snudde til 3-2-seier i den kampen.

Konklusjon:

Jeg så Pogbas snaue halvtime mot Colombia fredag, og ble da ikke imponert. Jeg synes jeg så en spiller ute av form, som ikke klarte å utgjøre en forskjell og som ikke tok sine defensive plikter seriøst for et fransk lag som også mistet seieren med Pogba på banen.

Han begynte tirsdagen med en dribling og ballmist på egen banehalvdel, men med fire sjanseskapende avgjørende pasninger før pause, målgivende – og så mål – så viste han form igjen. Det virket også som selvtilliten vokste utover i kampen. For å bruke en klisjé: Han avsluttet kampen som en annen spiller enn han startet den.

Hadde jeg vært United-manager ville jeg forsøkt å bygge videre på den selvtilliten frem mot Swansea-kampen.

Jeg ville fortalt ham at han skulle starte lørdag og så jobbet med ham hver dag inn mot kampen. United trenger Paul Pogba i form, og den selvtilliten Pogba spilte på seg mot Russland skal ikke undervurderes – hvis vi klarer å ta vare på den.

Så får Mourinho selv vurdere hvor han passer best, eller om han skal starte mot Swansea.

Jeg mener fortsatt at han ikke er tilbake på sitt beste, for eksempel fysisk, men som en offensiv midtbanespiller med for eksempel to holdende midtbanespillere ved siden av så ville jeg ikke vært bekymret. Pasningsfoten er verdt mye når på-knappen er trykket inn.

Så får vi se hvilken rolle Pogba får i Uniteds sesonginnspurt, om han blir sentral eller om han kun får en birolle. Skjer det sistnevnte vil jeg personlig være svært spent på hva Mourinho eventuelt gjør til sommeren. Som alle vet kan Pogba være et attraktivt byttemiddel med andre storklubber, men for all del – det beste ville vært om han fant tilbake til høstformen – og kampen mot Everton – utover, slik at han ikke ble den spilleren han var senest for noen få måneder siden.