Netherlands v Sweden: Group C - UEFA Women's EURO 2022

Poengdeling for Groenen og Nederland i åpningskampen

Nederland 1-1 Sverige

Jackie Groenen spilte hele kampen da Nederland åpnet med uavgjort i gruppe C mot Sverige. De to lagene er soleklare favoritter til å ta seg videre fra gruppen og fikk begge en brukbar start med ett poeng på Bramall Lane lørdag kveld.

Nederland havnet under ti minutter før pause etter et flott angrep. Chelsea-spiller Jonna Andersson fikk æren av å ekspedere ballen i mål.

Groenen gjorde en god kamp på den nederlandske midtbanen og var delaktig i at de oransjekledde klarte å komme tilbake i kampen. På Nederlands mål forsøkte Arsenal-spiss Vivianne Miedema å stikke gjennom til Groenen som hadde vært alene med keeper, men ballen havnet i stedet hos Jill Roord som banket ballen i mål.

Tidligere lørdag kveld spilte Portugal og Sveits uavgjort 2-2 i samme gruppe, noe som gjør at lagene er like langt før neste kampdag som er førstkommende onsdag. Da er det Portugal som står på motsatt banehalvdel for Jackie Groenen og resten av Oranje.