Syvendeplass kan gi CL-spill..?

PL-forslag møter motbør fra "de fire store".

Premier League er lei av å se de samme fire klubbene stikke av med Champions League-plassene hvert eneste år, og vurderer nå en nyordning med sikte på å gi "utenforstående" en ekstra mulighet til å kvalifisere seg for Europas gjeveste klubbturnering.

Planen er å få innført et "play-off", hvor lag nummer 4, 5, 6 og 7 på Premier Leagues sluttabell møtes for å avgjøre hvem av dem som skal få den fjerde Champions League-plassen.

Forslaget ble fremlagt på et møte den 4. februar, hvor representanter for samtlige Premier League-klubber deltok. Ifølge The Guardian fikk det entusiastisk støtte fra samtlige fremmøtte – med unntak av "the Big 4", Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool.

Richard Scudamore, PLs administrerende direktør, fikk deretter fullmakt til å utrede forslaget og returnere med nærmere detaljer på neste møte, som skal avholdes den 4. april.

Forutsetningen for at et slikt forslag skal kunne bli vedtatt, er støtte fra 14 av PLs 20 medlemsklubber. Dette innebærer at de fire store vil ha behov for ytterligere tre støttespillere for å hindre at nyordningen blir gjennomført.