Planlegger å fullføre FA-cupen – ny utsettelse av ligafotballen annonseres sannsynligvis neste uke

Ligasesongen har blitt annullert i noen divisjoner, men målet er fortsatt å fullføre mange turneringer – inkludert alle United fortsatt er med i.

De øverste divisjonene i England, og UEFA, har fortsatt planer om å fullføre 2019/20-sesongen.

Spørsmålene handler foreløpig mest om når og hvordan (med tilskuere? Uten?) heller enn om.

Torsdag kom FA med en oppdatering, og for å ta det mest United-relaterte først, så jobbes det med planer for hvordan en kan fullføre 2019/20-utgaven av turneringer som FA-cupen, WSL (Women’s Super League) og FA Youth Cup når enn det er trygt nok.

Dette gjelder også en rekke andre cupturneringer (også de som United ikke er involvert i lenger, som kvinnenes FA-cup).

– Vi vil gjøre alt vi kan for å holde Wembley-drømmen i live, skriver FA om klubber som kan være nære en finale, og de poengterer også at de planlegger at FA-turneringer skal spilles også i 2020/21-sesongen, sannsynligvis fordi enkelte har foreslått å droppe noen av turneringene neste sesong.

MØTER NORWICH: Uniteds seier i Derby gjorde at vi skal til Carrow Road i FA-cupens kvartfinale. Den kampen skulle blitt spilt i helga som var – hvem vet når kampen eventuelt spilles nå?

Noen divisjoner avslutter nå

Football League (nivå to til fire) planlegger fortsatt å fullføre sesongen etter hvert, på samme måte som Premier League, men det skjer betydelige endringer om vi går enda lavere i systemet.

FA annonserer at det har blitt en konsensus mellom non-league-klubbene i NLS (National League System) som gjør at en nå kan avslutte 2019/20-sesongen på nivå sju til nivå ti), og at alle resultater slettes. Det blir altså ikke noe opprykk eller nedrykk mellom disse divisjonene, og ei heller opprykk til nivå fem og seks. Når det gjelder de to øverste divisjonene i non-league så jobbes det fortsatt med hvordan en skal avgjøre utfallet av sesongen, så det er en viss åpning for at de divisjonene tar omtrent de samme valgene som Premier League/Football League.

Hva er grunnen til at non-league-klubbene tar disse valgene, og ikke Premier League/EFL? Svaret handler, som med så mye annet, sannsynligvis om økonomi.

Én ting er at det er mindre komplekst siden en ikke har de samme enorme TV-avtalene å forholde seg til, men en annen ting er at klubbene på disse nivåene rett og slett ikke har råd til å beholde spillerne over tid hvis ligaen blir kraftig utsatt, siden de ikke får inn de samme inntektene som ellers.

Hos kvinnene er sesongen annullert fra nivå tre og nedover, mens det foreløpig ikke er tatt en endelig bestemmelse når det gjelder de to øverste nivåene. Sjansene for å fullføre sesongen er generelt aller best i den profesjonelle toppdivisjonen, siden mulighetene til midtukefotball naturligvis er bedre enn for amatører og halvprofesjonelle.

Påvirker fire utlånte

Fire utlånte United-spillere er i klubber som nå har fått sesongen sin annullert.

Alex Fojticek og Max Taylor spiller for Stalybridge Celtic, som lå midt på tabellen i sin avdeling på nivå sju.

På nivået under spilte Jacob Carney for Stocksbridge Park Steels, som var med i kampen om play-off.

I tillegg til dette har Charlotte Newsham vært utlånt til Huddersfield (nivå tre i kvinnenes pyramide).

GREENWOOD OG FOJTICEK: Den ene dunker inn mål for A-laget, mens den andre har vært utlånt til nivå sju denne sesongen. Nå er resten av sesongen annullert for Alex Fojticeks Stalybridge Celtic. Bildet er fra oktober 2018.

– Ny dato annonseres sannsynligvis neste uke

Det blir ikke noe fotball i hele april, men tanken på at en skal kunne returnere når april er omme har vel hele tiden virket noe optimistisk.

Nå skriver seriøse Mike Keegan i Daily Mail at en ny (foreløpig) dato er ventet å bli annonsert neste uke.

Avisa har fått tilgang til et dokument sendt til EFL-klubbene hvor det står følgende:

– Det ser nå ut til at det å starte opp igjen med profesjonell fotball 30. april ikke kommer til å skje, og vil komme med mer informasjon når vi har hatt ytterligere dialog med Premier League neste uke.