– Skal spille som barn som elsker fotball

I sitt første møte med pressen fortalte Ole Gunnar Solskjær hva han tror blir hans viktigste oppdrag som United-manager.

Foran Bjarte Valen i united.no og flere andre norske journalister som hadde tatt turen til Aon Training Complex holdt Ole Gunnar Solskjær sin første pressekonferanse som United-manager fredag morgen.

Nordmann fikk mye ros i sosiale medier etter sitt første intervju med klubbens TV-kanal torsdag kveld, og foran verdenspressen trykket Solskjær igjen på knapper som vil oppmuntre sultne United-supportere.

– Jeg trengte ikke å tenke meg om to ganger da de ville signere meg som spiller, og dette er naturligvis en enda større ære. Det er et privilegium å lede klubben i fem-seks måneder. Jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe klubben mens de jobber med å få inn sin neste manager, innledet Solskjær, som ledet sin første treningsøkt med spillerne på Carrington torsdag.

ALL SMILES? Ole Gunnar Solskjær introduserte seg overfor journalistene med godt humør.

Flere ganger i løpet av den relativt korte pressekonferanse repeterte den tidligere United-spissen at hans første oppdrag er å skape en forståelse i spillergruppen av hvordan han ønsker at Manchester United skal fremstå på banen.

Alt tyder på at kontrastene til fotballen laget spilte under José Mourinho blir store.

– I den første kampen må vi fokusere på å få gjennom mine prinsipper så guttene skjønner hvordan jeg ønsker at vi skal spille som lag. Så må vi ta resultatene etter hvert, og se hvor mange poeng vi kan få. Jeg kommer ikke til å sette meg noe mål, vi skal bare ta kamp for kamp.

– Det handler om å få det beste ut av hver eneste spiller. Jeg må snakke med dem, få gjennom prinsippene mine til dem, og forklare dem hvordan jeg ønsker at vi skal spille. Uansett hvilket lag du trener, trenger de et bilde i hodet av hvordan vi skal spille.

– Men dette er kvalitetsspillere, så det kommer til å bli enklere å få dem til å uttrykke seg. I Manchester United spiller vi uten frykt. Vi spiller modig, vi bruker ferdighetene våre, og vi tar risiko. 5-5-kampen mot West Bromwich var den perfekte avslutningen for Ferguson. Jeg ønsker at spillerne skal være som barn som elsker å spille fotball foran verdens beste supportere.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN:

Ferguson-inspirert

Ordene fra Solskjær lyder sannsynligvis som musikk i ørene til hans mentor, Sir Alex Ferguson, som mange mistenker er mannen bak ansettelsen.

Solskjær sa at han føler at han er hjemme, og bekreftet at han har vært i kontakt med skotten.

– Han lærte meg hvordan du håndterer mennesker og hvordan du holder 25 forskjellige spillere lykkelige og sultne hele tiden.

– Jeg skal sette meg ned med de som ikke spiller og si hva jeg forventer. Jeg tror ingen har vært mer på benken enn meg, og alle vil få en sjanse.

VI DISKUTERER PRESSEKONFERANSEN: 

Vil ha jobben

Noe av det første nordmannen fikk spørsmål om var hvordan han vurderer sine egne muligheter med hensyn til den permanente stillingen som manager for Manchester United.

Ifølge rapportene skal Mauricio Pochettino, som nå har fått munnkurv av Tottenham, toppe ønskelisten, men med suksess det neste halvåret kan det ikke utelukkes at Solskjær også vil være en sterk kandidat.

Solskjær sier at hans fokus først og fremst er vikariatet, samtidig som han erkjenner at han aldri kunne sagt nei til United-jobben.

– Min jobb er å gjøre det beste jeg kan de neste månedene og bringe klubben framover. Det er mange managere som vil være United-manager. Jeg er én av dem, men det er ikke noe vi har snakket om. De har en prosess de skal gjennomføre det neste halvåret.

DETTE SIER ERNA OM SOLSKJÆR-TWEETEN:

– Ikke snakket om overganger

I januar har Solskjær og United muligheten til å gjøre endringer i troppen, dersom de skulle ønske det.

Nordmannen forteller at han vil få muligheten til å signere nye spillere, men at han ikke har vært i dialog med klubben ennå om hva som eventuelt skal skje.

– Jeg vil ha et ord med i laget, men nå handler det først og fremst om å jobbe med spillerne. Jeg har sett hver kamp i Norge når jeg har hatt tid, men jeg må bli kjent med spillerne og se hvordan jeg kan gjøre dem bedre. De har sine speidernettverk og ordninger, men vi har ikke snakket om det.

Del to av pressekonferansen har sperrefrist kl. 23.30 norsk tid. Også den dekkes naturligvis i sin helhet på united.no.