Overtar etter Andy Gray?

Gary Neville skal være ønsket av Sky Sports som «pundit» når han legger opp.

Sky Sports har hatt noen turbulente og skandaløse dager, men må nå mest av alt må finne erstattere for Richard Keys og Andy Gray, som har vært med på å fronte fotballflagskipet siden starten av.

Gray fikk sparken i kjølevannet av kommentarene om den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey. I går sa ankermannen Keys opp, som dermed følger etter sin gode venn og kollega.

Ifølge Daily Mail er Gary Neville ønsket av Sky Sports, men avisen skriver at TV-kanalen har siklet etter veteranbacken i lang tid. 35-åringen vil ikke bli sett på som er ren erstatter for Andy Gray, men kan bli en del av teamet sammen med tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknap, som allerede har vært ansatt i noen år.

Det som taler mot Neville er at han gjennom hele karrieren har blitt kjent for kontroversielle uttalelser og tidvis provoserende oppførsel mot rivaliserende klubber. Han er for eksempel direkte hatet på Merseyside, og vil neppe bli en favoritt blant fotballsupporterne på Merseyside hvis han blir et fast innslag på skjermen.

Forsvareren har bare startet tre kamper denne sesongen, og det virker klokkeklart at han legger opp til sommeren. Neville har tidligere sagt at han neppe er et godt manageremne.