Manchester United U18 v Middlesbrough U18: U18 Premier League

Oppvisning i effektivitet sørget for komfortabel seier

Manchester Uniteds U18-lag tok seg greit av Middlesbrough og vant 3-0 på Carrington.

Et selvmål av Boro-keeper Nathan Fisher og scoringer av Manni Norkett og Jack Moorhouse sørget for at United klatrer opp på 8. plass i Premier League U18 North og det med fire kamper til gode.

Reddet av Hanbury

United startet kampen nervøst og fikk tre store sjanser mot seg tidlig i den første omgangen.

Dagens United-keeper Eric Hanbury gjorde alt hva han kunne og gjorde det meget bra i åpningen og hadde tre strålende aksjoner mellom stengene.

Først reddet han et godt utført brassespark med en akrobatisk redning som han slo over mål og til corner. Like etter var han på pletten og riktig plassert da Aljofree ble presset til å heade mot eget mål og reddet nede ved stolperoten.

Den tredje aksjonen var langs bakken da Hanbury kastet seg ut i feltet og fikk en finger på et innlegg langs bakken og gjorde at Boro ikke kunne spasere inn 0-1.

Manchester United v Blackburn Rovers: U18 Premier League
STRÅLENDE FØRSTE OMGANG: Eric Hanbury gjorde flere gode redninger på stillingen 0-0.

Effektivt angrepspill

Det tok litt tid før ting begynte å sitte for United, men etter kvarteret fikk United en hjelpende hånd fra Boro sin keeper Nathan Fisher som på en avslutning fre Ethan Wheatley ikke klarte å få nok berøring på ballen og slo den i eget mål.

United tok mer over og hadde kontroll over ballen. Jack Moorhouse hadde flere gode involveringer blant annet da han gikk fra egen halvdel og danset seg forbi hele midtbaneleddet til bortelaget før han forsøkte seg med et skudd. 15 år gamle Zach Bauman har også gjort en god omgang på midten.

Ti minutter før pause doblet United ledelsen etter at Berry fluktet ballen fremover i banen og Norkett jaktet og var først på. Spissen dro seg inn i banen og banket til med venstre. Avslutningen gikk via keeper og i mål til Norketts sjuende ligascoring og åttende totalt.

JUBEL ETTER 2-0: Manni Norkett jubler sammen med Adam Berry etter å ha satt 2-0.

Oppofrende stopperspill

I starten av andre omgang var det Middlesbrough som var det klart beste laget på Carrington, men klarte likevel ikke å skape de store farlighetene.

Mye av æren for det skal United-stopper Willy Kambwala ha. Franskmannen viste frem oppfordende stopperspill og kastet seg inn i det som var av skudd og var heller ikke redd for å sette inn godt timede taklinger inne i egen boks. Rett og slett en stor omgang av den 18 år gamle franskmannen.

Kontring ble avgjørende

United klarte ikke å skape noe som helst i den første halvdelen av andre omgang, men etter 70 minutter fikk de muligheten til å kontre, og den tok de.

Manni Norkett ble spilt fri ute til venstre og kunne etter en flott enkeltmannsprestasjon finne Jack Moorhouse som på bakre stolpe kunne sette 3-0 fra fem meter.

Etter dette virket bortelaget å ha gitt totalt opp og dynamikken i kampen ble igjen forandret og United tok kontroll over kampen.

SETTER 3-0: Jack Moorhouse bredsider inn 3-0 som også ble sluttresultatet.

Manchester United 3-0 (2-0) Middlesbrough

Premier League U18
Carrington

Mål: 1-0: Nathan Fisher selvmål (15.), 2-0 Manni Norkett (35.), 3-0 Jack Moorhouse (70.)

Manchester United: Eric Hanbury – Louis Jackson, Willy Kambwala, Sonny Aljofree (C), James Nolan – Adam Berry, Zach Bauman (Amir Ibragimov, 66.), Jack Moorhouse Victor Musa – Manni Norkett, Ethan Wheatley (James Scanlon, 60.)

Ubenyttede innbyttere: Tom Wooster, Jaydan Kamason, Reece Munro

1: Kampen er i gang på Carrington!

2: Vinterlige forhold på Carrington i ettermiddag. Det ligger frost rundt den oppvarmede banen hvor kampen spilles og temperaturen er like under frysepunktet ifølge kommentatorene.

4: Flott angrep av United. Wheatley hopper fint over ball og lar den gå til Nolan som får god tid til å sikte med et innlegg fra venstre. Bruker dessverre for mye tid og innlegget går via en motspiller og rett i hanskene på keeper.

11: Strålende redning av Hanbury. Middlesbrough kommer til sin første sjanse og Ajay Matthews forsøker seg med et brassespark. Treffer meget godt og Hanbury må ut i full strekk for å slå ballen til corner.

13: Ny god redning av Hanbury. Denne gangen etter et korridorfrispark fra høyre som Aljofree header mot eget mål. United-keeperen er strålende nede ved lengste stolpe og får slått ballen unna.

15: MÅL! Selvmål! En keepertabbe fra Fisher gir United ledelsen! Bauman spiller ballen i rom til Wheatley som fra skrått hold forsøker en blanding mellom skudd og innlegg. Keeperen står på halvdistanse og får en hånd på den, men den går likevel i mål. Svakt keeperspill og selvmål fra bortelagets keeper.

17: God ball i bakrom fra Zach Bauman mot Manni Norkett, men spissen rekker akkurat ikke frem mot en utrustende Fisher som klarerer ballen like foran beina på Uniteds nummer ni.

21: Ny stor redning av Hanbury. Nolan blir parkert av bortelagets MacCarthy og slår inn langs gresset. Keeperen kaster seg ut i feltet og får en hånd på den noe som gjør at Boro-spiss Matthews får ballen bak seg og Aljofree kan klarere.

22: Manni Norkett tar telling og holder seg til ankelen. Ser imidlertid ut til at spissen klarer å forttsette.

24: Jack Moorhouse danser gjennom hele bortelagets midtbaneledd og forserer fremover. Går for skudd etter en strålende enkeltmannsprestasjon, men skuddet blokkeres.

31: Manni Norkett kommer til sin første gode sjanse. Får ballen på 20 meter, utfordrer forsvarspilleren og finner rom for skudd. Banker til med venstrefoten, men skuddet går rett på keeper Nathan Fisher.

35: MÅL! Manni Norkett. Adam Berry spiller en ball opp i rom foran Norkett. Det ser ut til at situasjonen er avverget, men en Boro-forsvarer feilberegner og det lukter selvsagt Norkett. Spissen holder motstander unna og er sterk i kroppen, legger ballen til rette og banker ballen i mål via keeper. Norketts sjuende ligascoring for sesongen!

41: Bauman leser spillet bra og lukter hvor en av Boros midtstoppere skal spille ballen. Stjeler ballen på 25 meter og tar med seg ballen på en berøring før han fyrer fra 16 meter. Skuddet er hardt, men keeper ser utgangen og holder ballen. Nære scoring der den 15 år gamle midtbanespilleren.

43: James Nolan nede for telling. Får en motspiller over ankelen i landingen etter en hodeduell. Den ankelen blir nok sår med denne temperaturen.

PAUSE

46: Andre omgang i gang. Dommer den siste ut på banen og lagene måtte vente nærmere fem minutter i kulda på Carrington.

48: Bridge går i bakken i duell med Kambwala og roper på straffe. Dommer helt sikker i sin sak at det ikke er noe straffespark og at midtbanespilleren rett og slett bare ble for liten fysisk mot Uniteds franske stopper.

50: McCabe med skudd fra distanse for bortelaget etter at Nolan gir bort ballen. Skyter langt over fra 20 meter.

55: Willy Kambwala er stor for United i midtforsvaret nå. Kaster seg inn i blokkeringer og takler med stor autoritet. Viktig mann bak der i starten av andre omgang hvor United har slitt med å holde ballen i laget.

60: BYTTE: Ethan Wheatley fikk seg en smell i ankelen for noen minutter siden og blir byttet ut for å være på den sikre siden. Inn kommer James Scanlon.

63: Victor Musa flyttet over til høyre nå etter at Wheatley gikk av. Scanlon har lagt seg ute til venstre av de tre angrepsspillerne.

66: BYTTE: Zach Bauman går av etter en litt usynlig kamp på midtbanen. Inn kommer Amir Ibragimov.

67: Adam Berry tester lykken fra distanse. Midtbanespilleren fyrer løs fra hjørnet av seksten. Ballen får en ekkel stuss via gresset like foran Fisher i Boro-buret, men han klarer likevel å slå ballen til corner.

69: Middlesbrough fortsetter å kjøre kampen. Denne gangen er det Bridge som får mye rom til å sikte og fyre fra 20 meter. Skuddet er hardt, men det går like utenfor. United heldige som ikke har sluppet inn mål nå i andre omgang.

70: MÅL! Jack Moorhouse. Totalt mot kampbildet kontrer United inn 3-0. Manni Norkett får ball ute til venstre. Spissen tar med seg ballen inn i feltet, kjører noen overstegfinter før han rykker seg løs fra forsvareren og spiller ballen på tvers av feltet hvor Jack Moorhouse kommer fra dypet. Midtbanespilleren bruker en berøring før han setter ballen i mål fra fem meter. Strålende angrep.

76: Norkett inn i feltet og slår inn fra venstre. Finner Musa som stiger til værs og forsøker å heade ned til Moorhouse, men Boro får klarert.

84: Norkett i en egen klasse utpå der. Stryke og hurtighet gjør at Boro ikke klarer å komme oppi ham og han kommer til en brukbar mulighet, men det ender med kun en corner.

86: Stor Boro-sjanse! Patterson-Powell lurer Nolan og kommer til innlegg. Slår ballen hardt inn langs bakken og er nære med å finne Matthews, men spissen mangler et par skostørrelser for å kunne skli ballen i mål til 3-1.

88: Norkett jakter sitt andre. Spissen prøver lykken fra 20 meter, men skyter rett på keeper.