Se overfallet på United-keeperen

DE UTLÅNTE: Dean Henderson fikk en tøff opplevelse på Wembley.

Dean Henderson hadde ikke sin hyggeligste dag da Shrewsbury spilte EFL Trophy-finale på Wembley.

Han ble nærmest overfalt av Lincoln Citys Matt Rhead – en svær kar på over 100 kilo – og han ble liggende i flere minutter, og det var urovekkende bilder fra nasjonalarenaen.

Henderson kom seg på beina, og fortsatte selv om han nok fortsatt var litt fortumlet, men måtte se Elliott Whitehouse sette inn en retur han nok ikke var helt fornøyd med å gi (uten at det var en tabbe av den mørbankede keeperen heller).

Shrewsbury klarte aldri å slå tilbake, og er uten seiere på sine tre besøk på nye Wembley. Senere i vår kan det bli et nytt forsøk – om Shrewsbury ender i opprykksfinalen. I så fall har Henderson vært en viktig brikke på veien dit.

Manager Paul Hurst var lite fornøyd med dommeren etter kampen, og mange med et Shrewsbury-hjerte mente at Rhead burde vært utvist for Henderson-situasjonen. Seriøse aviser som The Times omtaler det også som noe som gir kampen en bismak.

Offisielle høydepunkter:

Under er oversikten over resten av kampene våre utlånte spilte i helga.

Norwich City 3-1 Aston Villa (Johnstone)

Sju poeng bak, med fem kamper igjen, og seks igjen for Cardiff. Det ser ikke så bra ut akkurat nå for Aston Villas ambisjoner om direkte opprykk.

Axel Tuanzebe var ikke involvert, men Sam Johnstone spilte som vanlig hele kampen da Villa tapte mot Norwich på Carrow Road.

Det var ikke hans feil at det gikk som det gikk – tilsynelatende gjorde han ikke noe direkte feil på baklengsmålene, selv om han var nære ved å stoppe to av målene. Birmingham Mail gir ham karakteren 6.5 (bare én spiller var bedre) for innsatsen, og skriver også at han hindret at Norwich-seieren ble større.

Det er nå sannsynlig at det ender med play-off for Steve Bruces mannskap.

Barnsley 3-2 Sheffield United (Wilson)

Da James Wilson omsider ble byttet inn i det 87. minutt, så hadde Barnsley nettopp snudd kampen (etter at Sheffield United først hadde snudd den), og han ble kastet inn som et slags siste håp.

Det var for sent, og dermed endte det med tap for Blades.

Sheffields Uniteds play-off-sjanser blir stadig mindre, men håpet er ennå ikke ute.

St. Johnstone 0-0 Motherwell

Matty Willock fikk spille litt mer enn 20 minutter av St. Johnstones 0-0-kamp i den skotske ligaen lørdag ettermiddag.

Vi har ikke funnet noe spesielt om hans prestasjon etter å ha trålet kamprapporter og et St. Johnstone-diskusjonsforum, og går derfor ut fra at han ikke utmerket seg all verden verken positivt eller negativt på den tiden.

Valencia 1-0 Espanyol

Andreas Pereira var på banen for andre gang etter skaden som holdt han ute i to måneder.

Han kom innpå i det 82. minutt for Valencia.

Stillingen var allerede 1-0 til Valencia, så det var ikke så mye preg han fikk satt på kampen, men han gjorde i alle fall ikke noen feil som førte til poengtap, og Valencia er med det fortsatt ett poeng fremfor Real Madrid.

Ellers:

Northampton og Regan Poole var ikke i aksjon denne helgen. Poole har for så vidt vært heller lite i aksjon for Northampton generelt i det siste, men Cobblers har nå sparket Jimmy Floyd Hasselbaink, så kanskje blir det litt spilletid igjen på slutten av sesongen…?

Charlie Scott var ikke i Hamiltons tropp mot Celtic.

Demetri Mitchell er fortsatt ute med skade, og var ikke med i Hearts’ kamp mot Aberdeen på Tynecastle. Mitchell har for øvrig blitt tildelt prisen for årets mål i Hearts. Timothy Fosu-Mensah var ubenyttet innbytter i Crystal Palaces 2-2-kamp på bortebane mot Bournemouth.