Pérez: – Ronaldo blir værende

Oppdatert: Ronaldo, Morata, De Gea og James Rodriguez ble alle diskutert av Pérez mandag kveld.

70-åringen ble som ventet gjenvalgt som president i den spanske hovedstadsklubben og ble i forbindelse med valget konfrontert med rapportene om at Ronaldo ønsker seg bort fra Real Madrid av radiokanalen Onda Cero.

Det var ventet at Pérez ville ta Ronaldo i forsvar i skattesaken som henger over Ronaldo, noe presidenten også gjorde.

Presidenten kunne også fortelle at Real Madrid har til gode å motta bud på Alvaro Morata, og at Zinedine Zidane i utgangspunktet ønsker å beholde alle spillerne fra forrige, meget vellykkede sesong.

– Ser hva som skjer etter prøve-VM

Cristiano Ronaldo er for tiden opptatt med landslagsspill i Russland med Portugal, og har ifølge klubbpresidenten ikke hatt direkte kontakt med klubben.

– Jeg har ikke snakket med Cristiano Ronaldo, så jeg kan ikke si deg noe annet enn at han har kontrakt og er Real Madrid-spiller, sa Pérez.

– Jeg fikk høre om «Cristiano Ronaldo-saken» av en journalist. Jeg har ikke snakket med ham, og nå er han fokusert på prøve-VM. Jeg kjenner Cristiano Ronaldo godt. Han er en fin fyr. Vi kommer til å snakke sammen, så får vi se hva som skjer (etter prøve-VM).

“– Jeg er sikker på at Ronaldo løser skattesaken og blir værende i La Liga også neste sesong. ”

– Florentino Pérez

– Cristiano har de samme folkene rundt seg, og den samme strukturen på økonomi, som da han var i England. Da hadde de ingen problemer.

Pérez tok seg også tid til å forklare hvor viktig Ronaldo er for Madrid – og sammenlignet han med klubblegenden Alfredo di Stéfano.

– Jeg er opprørt over måten media har behandlet Cristiano. De har ikke tatt hensyn til at man er uskyldig til det motsatte er bevist, sa en støttende Pérez.

– Jeg er helt overbevist om at Cristiano har overholdt sine plikter overfor skattemyndighetene, og at man vil finne ut av dette. Cristiano Ronaldo ønsker ikke at Real Madrid skal betale boten. Han er ikke slik, sa Pérez til spekulasjonene om at denne saken egentlig handler om at Ronaldo ønsker at klubben skal ta seg av en eventuell straff.

Pérez slo også fast at hvis Ronaldo skulle velge å forlate Madrid, så ville det ikke være av økonomiske motiver.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Zidane er glad i Navas

David De Gea til Real Madrid har vært en overgangssaga som ikke vil forsvinne. På mandag kunne Pérez fortelle at det ikke har vært kontakt mellom partene, og at klubben er glad i sin nåværende keeper – Keylor Navas.

– Spillerne og treneren er glad i Navas. Det samme gjelder meg.

Hvorfor forsøkte dere da å hente De Gea tidligere?

– Fordi på det tidspunktet så kjente ikke Zidane til Navas som han gjør nå, sa Pérez.

Om det betyr en umiddelbar stopp på overgangsryktene gjenstår å se, men det må være lov å tolke dette som godt nytt for United.

Ingen bud på Morata

Alvaro Morata-overgangen til Manchester United virket mer eller mindre som en sikker sak før nyheten om at Ronaldo ønsker seg bort fra Real Madrid kom forrige fredag.

Etter det har det blitt stille, og flere medier spekulerer i om overgangen nå er satt på vent ettersom United undersøker mulighetene for å hente Ronaldo «hjem».

– Vi har ikke mottatt bud på hverken Morata, James Rodriguez eller Cristiano Ronaldo. Ingen i klubben ønsker at han skal dra (Morata) og han har heller ikke sagt at han ønsker å dra, smalt det fra Madrids sjef.

Pérez bekreftet like etter at Real Madrid har en interesse i Monacos stjerneskudd Kylian Mbappé, og roste AC Milans unge keepertalent Gianlugi Donnarumma.

Mange har de siste dagene spekulert i om dette er hva Ronaldo har ønsket, en tydelig støtte fra klubbledelsen i Madrid. Den har han nå til de grader fått – og det gjenstår å se om det holder for den portugisiske stjernen.

Det er dessverre ingen grunn til å forvente en snarlig avklaring, for det er ventet at Ronaldo drar rett på ferie etter prøve-VM.