– Tror det har rot i virkeligheten

Reaksjonene på Cristiano Ronaldos mulige overgang vekk fra Real Madrid er mange.

Fredag morgen smalt det.

Først var det en bitteliten kinaputt fra A Bola, som hevdet at Cristiano Ronaldo (32) vil vekk fra Spania og Real Madrid fordi han føler seg urettferdig behandlet i skattesvindel-etterforskningen. Det kunne kalles kinaputt, fordi A Bolas rykte ikke nødvendigvis er det beste.

Men så hang flere andre forståsegpåere på, og så meldte en annen portugisisk avis, Record, det samme. Spanske journalister var også på saken. Kort sagt, det smalt plutselig rundt verdens kanskje beste fotballspiller, mannen som skjøt Real Madrid til Champions League-trofeet denne våren.

Så er det foreløpig ingenting spesielt som kobler Ronaldo til United, selv om Marca naturlig nevner Paris St. Germain og United som alternative klubber, men siden portugiseren fortsatt føles som «vår mann» så er utviklingen interessant. Spesielt all den tid man vet United har dype lommer fulle av penger, og også jakter på offensive spillere denne sommeren.

– Tror det blåser over…

Magnus Kragtorp, leder for Real Madrids norske supporterklubb, tolker utviklingen slik i en prat med united.no.

– Jeg tror faktisk dette har rot i virkeligheten. Det skal ha vært småprating i gangene i Madrid hvor han har uttrykt misnøye, og hevdet sin uskyld mot anklagene. Ifølge flere spanske journalister skal Ronaldo ha sagt dette til Florentino Perez også, at Spania kan ryke og reise. Så har Real faktisk støttet ham utad i saken, og nå forsøker de også å overtale ham til å bli.

– Personlig tror jeg denne saken blåser over relativt raskt. Dette blir nok ordnet opp i i løpet av uka, og jeg er ikke særlig bekymret.

– Men hva hvis – altså om Ronaldo forsvinner?

– Ronaldo har vært her i mange år, og gjort det alle vet han har gjort, men Real-fansen er nok likevel delt i 50-50 mellom dem som forguder ham og dem som synes han er usmakelig, så det ville nok ikke blitt noen stor hjertesorg om han dro. Spesielt ikke hvis vi fikk den summen vi trolig ville fått for ham. Det er også en tid for alt, og Ronaldo er ikke den spilleren nå som han var da vi kjøpte ham fra dere, selv om han skal ha for at han har klart å endre seg som spiller. Det vil ikke være en krise om dette blir en realitet, men samtidig er han den største spilleren i Real Madrids historie hvis man se på tallene. Han er en legende også hos oss, sier Kragtorp til united.no.

Jan Hagen, ekspert på portugisisk fotball og en som derfor kjenner mediene der godt, sier følgende til united.no:

– Angående Ronaldo ville jeg tatt det ganske rolig enn så lenge. Det kan virke seriøst, spesielt når det er flere som melder det og i flere land, men det kan også være at Cristiano og Jorge Mendes ønsker seg en liten lønnsøkning. Litt for tidlig å si om det er noe hold i dette enda.

Andre reaksjoner:

Norske Petter Veland, ekspert på spansk fotball:

Portugal-ekspert Tom Kundert:

ESPNs Alex Shaw:

Twitter-ryktemann:

Mer fra Jan Hagen, på twitter: