Skal ha instruert Jorge Mendes: – Vil til United

United ønsker å signere Ronaldo, ifølge journalist med Mourinho-forbindelser, og det ryktes at Ronaldo har instruert Jorge Mendes om at han vil til United.

Vi har skrevet en del om Cristiano Ronaldo de siste dagene, etter at nyheten smalt om at 32-åringen angivelig ønsker seg bort fra Real Madrid – og at han mener det.

Ønsket om å dra skal handle om skattesnuskbeskyldningene, der Ronaldo mener at han har blitt urettferdig behandlet.

For en spiller med Ronaldos ambisjoner, så er det vanskelig å se for seg at han på dette stadiet tar turen til Kina eller USA, og Manchester United og PSG fremstår som de naturlige alternativene til en fremtid i Real Madrid.

Da vi skrev om det fredag, ble det ikke meldt om United-interesse, men det har vært kjent at United er ute etter en spiss som scorer mål, men i The Sunday Times skriver Duncan Castles – en journalist som ikke alltid er like treffsikker, men som skal ha svært god kontakt med Mourinho – at United ønsker å hente Ronaldo hjem til Manchester.

United undersøker nå, skriver Castles, om det vil være mulig å hente portugiseren til klubben. Det er ventet at United i så fall må overgå verdensrekordsummen som ble betalt for Paul Pogba.

Real Madrid skal være overrasket over at finalehelten fra Champions League ønsker å reise, og håper å få ordnet opp i det etter Confederations Cup, der Ronaldo og Portugal søndag ettermiddag spilte 2-2 mot Mexico i første kamp i gruppespillet.

Vil til United?

Ifølge vanligvis pålitelige Di Marzio ønsker Cristiano Ronaldo å returnere til Manchester United.

Han skriver at PSG er klare med sjekkheftet, og er klare til å bruke «hva som helst» for å få 32-åringen til klubben, men at spilleren selv skal ha instruert agent Jorge Mendes om å gjøre alt han kan for å få i stand en United-retur.

Det er en komplisert avtale, i så fall, og det står mye arbeid igjen selv om dette skulle stemme, men Di Marzio mener i alle fall nå at det er en reell sjanse for at portugiseren forlater Real Madrid denne sommeren.

TILBAKE I RØDT? Får vi se Cristiano Ronaldo i Manchester United-drakt igjen, tro?

Di Marzio er heller ikke alene om Ronaldos interesse for en United-retur. Søndag kveld meldte Sky Sports’ Kaveh Solhekol også om dette:

Samtidig er det ikke slik at United ønsker å bruke mye tid og energi på en Ronaldo-overgangssaga som fort ikke kan ende med overgang likevel, og følelsen på Old Trafford er at spilleren kommer til å bli i Real Madrid. Solhekols Sky Sports-artikkel kan leses her.

Vil ikke holde Ronaldo igjen mot sin vilje

REAL MADRID-PRESIDENT: Florentino Perez.

Real Madrid-vennlige Marca melder at Florentino Perez skal ha gjort det klart overfor Cristiano Ronaldo at han ikke vil beholde ham mot portugiserens vilje, men han krever at Ronaldo er åpen og ærlig med Real Madrid-ledelsen om han skal tvinge seg ut.

Det skal være misnøye med at denne sagaen utspiller seg i media, ifølge avisa.

Real Madrid ønsker at United og/eller PSG ender opp med en eventuell regning på så nært €200 millioner (rundt £175 millioner) som mulig, skriver Marca.

Ifølge vanligvis ganske treffsikre Jason Burt i Sunday Telegraph, snakkes det om en overgangssum på £131 millioner. Det skal fra Ronaldo-leiren bli insistert på at dette er en fotballavgjørelse fra Ronaldos side, etter å ha vunnet Champions League tre ganger de siste fire sesongene. Argumentet som blir fremlagt mot denne påstanden er kontrakten Cristiano Ronaldo signerte i november.

Skal ha fortalt Ferguson om misnøye

Nå handler jo Cristiano Ronaldos misnøye seg (ifølge de fleste) om skattesaken – det spekuleres også i Spania om at han vil ha Real Madrid til å betale for seg, noe som ikke skal være aktuelt – men det har også lenge vært snakk om enkelte andre aspekter ved livet i Madrid han ikke har vært helt fornøyd med.

Ifølge Sunday Mirror fortalte Ronaldo til Sir Alex Ferguson for seks uker siden (altså en stund før de igjen møtte hverandre etter Champions League-finalen) at han ikke følte seg elsket i Real Madrid, og at han følte seg sviktet av supporterne – som innimellom hadde buet på ham til tross for at han kanskje er den største spilleren i klubbens historie.

Stemningen i garderoben skal heller ikke ha vært like god som i United, skal 32-åringen ha fortalt Ferguson.

GOD RELASJON: Cristiano Ronaldo og Sir Alex Ferguson.