– Ole visste akkurat hva jeg trengte

Luke Shaw hadde vanskelige perioder under Louis van Gaal og José Mourinho. Nå gir venstrebacken sin nåværende manager Ole Gunnar Solskjær æren for fremgangen.

– Ole har hjulpet meg mye med spillet mitt på banen, men han har hatt en enda større innflytelse på meg utenfor banen med måten han har behandlet meg og spillerne på, sier Shaw til ManUtd.com.

– Tilliten betyr alt

Shaw kom til United fra Southampton sommeren 2014 som et av den ferske manageren Louis van Gaals første kjøp.

Nederlenderen var imidlertid ikke spesielt fintfølende da han påpekte, for et samlet pressekorps, at Shaw ikke var i god nok form til å kunne starte ligaen den sesongen.

KOMPISER OG KONKURRENTER: Brandon Williams og Luke Shaw kjemper begge om venstrebacken i United, men Shaw roser den gode lagmoralen under Solskjær.

Også José Mourinho brukte Shaw som syndebukk ved flere anledninger, men Ole Gunnar Solskjær har fått en helt annen kjemi med backen.

– Han vet hva spillerne trenger. Jeg hadde et par vanskelige år før han kom inn. Jeg tror han så det og skjønte hva jeg trengte. Han forteller hele tiden at han tror på meg, og det er den tilliten du trenger som spiller, at manageren tror på deg, sier Shaw.

Under Solskjær har Shaw vekslet på rollen som venstreback og som midtstopper i en trebackslinje. Konkurransen fra unge Brandon Williams viser at Shaw ikke kan ta plassen på United-laget for gitt.

– Smarte spillerkjøp

Selv om konkurransen om en plass på laget er hard, understreker Shaw at det er viktig å ha en kameratslig tone både med manageren og lagkameratene.

POPULÆR: Luke Shaw gir manager Ole Gunnar Solskjær mye av æren for de mange forbedringene i troppen.

– Jeg vet at han er manageren og vi har alle stor respekt for ham, men det er godt å kunne ha et forhold til ham utenfor banen også, der ting ikke alltid er så alvorlig. Det er en veldig bra lagånd i denne gruppen nå. Jeg har sett mange endringer i min tid i United, men jeg må si at Ole skal ha æren for en rekke forbedringer som har vært gjennomført her etter at han kom, sier Shaw.

– Han visste hva vi trengte da han kom. Han har også hentet spillere som ikke bare er gode fotballspillere, men som også er veldig fine typer også. De har glidd fint inn i miljøet, gitt oss energi og samfølelse, roser Shaw.