– Ole hadde rett. Det skulle ikke vært lov

Det var nesten en harmdirrende Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen etter lørdagens 3-1-seier mot Everton. Han var sint, United-manageren, sint fordi United, etter en lang reise til Tyrkia onsdag kveld, ble tvunget til å spille ny kamp tidlig lørdag.

– Det var meningen at de (gutta mine) skulle mislykkes her, sa han.

Mens han nektet å la temaet forsvinne, og hele tiden kom tilbake til det samme i de ulike svarene sine.

LES OGSÅ: Solskjærs tordentale: – Jeg har fått nok

SINT SOLSKJÆR: Slik så han ut da han gikk til frontalangrep på TV-selskapene og Premier League etter lørdagens kamp.

– Nå må de begynne å prate sammen

Søndag kveld fikk han også støtte av Jügen Klopp og Pep Guardiola.

– Vi må finne løsninger nå. Det er så tøft. Ja, vi ønsker å spille fotball, vi må spille fotball. Det er også bra for alle andre og det er bra for oss, men å sette opp et lag for å spille 13.30 lørdag etter å ha spilt onsdag kveld burde ikke vært lov. Ole hadde rett, sa Jürgen Klopp.

– Se på den uka vi hadde nå. Vi og City spilte tirsdag. Det er alltid to lag som spiller i Champions League tirsdag og to lag som spiller onsdag. Hvis lagene som spilte tirsdag er aktuelle for 13.30-kampen lørdag så er det ok. Det er ikke optimalt, nei, men det er ok.

– Lagene som spilte onsdag kveld burde ikke en gang vært aktuelle for 13.30 lørdag, overhodet ikke.

– Nå må Sky, BT, Premier League eller hvem som helst, nå må de prate. Vi kan ikke bare fortsette som vi alltid har gjort, sa Liverpool-manageren.

United hadde cirka 60 timer fra kampslutt i Tyrkia til avspark mot Everton.

Til sammenlikning fikk City og Liverpool cirka 115 timer fra kampslutt tirsdag til avspark søndag, nesten dobbelt så mye.

FULL STØTTE: Ole Gunnar Solskjær fikk full støtte til sin kritikk av de to ledende managerne i Premier League.

United mistet Luke Shaw til skade, og Solskjær avslørte også skadetrøbbel for Marcus Rashford, Victor Lindelöf og David de Gea. Liverpool mistet Trent Alexander-Arnold til skade, etter det som har vært et tett kampprogram.

– Jeg er ganske sikker på at Gareth Southgate (England-trener) ikke er fornøyd med det. Forhåpentligvis blir det fotball-EM til sommeren, men hvis det fortsetter som til nå så får vi se hvilke spillere som eventuelt er klare til det, sier Klopp videre.

Han mente at det er mangel på lederskap at ligaen tillot at de 14 minste klubbene stoppet regelen som kunne gitt fem innbyttere denne sesongen.

– Om noe så burde i alle fall de seks andre lagene få fem bytter da de møttes innbyrdes, sa Klopp.

– De bryr seg kun om seg selv

Pep Guardiola var mye enig.

– Denne ligaen liker å være annerledes, men jeg forstår faktisk ikke hvordan Premier League har vurdert denne situasjonen.

– Dette er jo deja vu. Da jeg var ung så husker jeg at jeg leste nyhetene fra England. Da var det Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger og Rafa Benitez som klaget på akkurat det samme, og jeg har ingen god løsning. Det er TV som avgjør, og jeg tror ikke dette vil forandre seg. De klarer ikke å snakke sammen siden hver og en (av tv-selskapene) kun tar vare på seg selv, sin egen business.

– Min business er imidlertid å ta vare på spillerne mine, og de er utslitte. LeBron James vant akkurat NBA-tittelen og nå har han ferie i én eller to måneder. Våre spillere hadde åtte dager.

– Det er kamper, kamper, kamper fordi TV har bestemt at det skal være sånn.