Old Trafford fyller 110 år

På denne dagen for 110 år siden ble Old Trafford offisielt åpnet med en kamp mot Liverpool.

Onsdag er det 110 år siden Old Trafford ble innviet.

United hadde tidligere hatt hjemmebaner på North Road, og Bank Street (begge litt mot østsiden av byen), men i 1910 beveget en seg fra øst til vest. Dette etter at en hadde funnet en egnet tomt i industriområdet Trafford, i nordre del av Warwick Road, og den velkjente stadionarkitekten Archibald Leitch var mannen som tegnet den omfattende stadionkonstruksjonen.

Liverpool var motstander da United på denne datoen i 1910 spilte sin aller første kamp på Old Trafford, og det ble en spektakulær fotballkamp med feil utfall – United tapte 3-4 etter å ha ledet store deler av kampen.

Heldigvis tok det ikke lang tid før Old Trafford ble et fort. United vant nemlig de neste sju hjemmekampene, og den påfølgende sesongen (1910/11) sikret United seg sitt andre ligamesterskap.

SIR MATT BUSBY WAY: Øverst i Warwick Road heter det nå Sir Matt Busby Way.

Det har skjedd utrolig mye på Old Trafford siden åpningen.

Stadion har blitt bombet under andre verdenskrig. Stadion har blitt ombygd ved flere anledninger. Legendariske kamper har blitt spilt der. Ligatroféer har blitt løftet opp i lufta der. Alle de legendariske United-spillerne etter åpningen har hatt det som sin hjemmebane.

I 110 år har det vært vårt hjem, og det er bare å krysse fingrene for at de neste 110 årene på Old Trafford blir like minneverdige.

Les mer om Old Traffords historie her.

Bildet øverst i saken er for øvrig et flyfoto fra 2006.

PS. Paddy Crerand har også bursdag 19. februar. Han blir ikke 110 år – han fyller «bare» 81. Gratulerer med dagen, Paddy!

THE THEATRE OF DREAMS: Old Trafford.